Jump to content

Visoki prekršajni sud - produženje roka za plaćanje kazne


biker636

Preporučene objave

Poštovani,

 

Primio sam danas presudu sa višeg prekršajnog suda u kojoj mi izmjenjuju staru presudu na temelju žalbe tužilaštva ali na kraju nema upute o pravnom lijeku pa me zanima da li je moguća žalba na isto?

 

Također po novoj presudi moram uplatiti 2/3 kazne u roku od 30 dana kako bi se smatrala plaćenom, no kazna iznosi 8000 kn te nisam u mogućnosti platiti u tome roku jer sam na bolovanju već 2mj i bit ću još mjesec-dva zbog srčanih problema, da li je moguće tražiti i kako, produženje roka za plaćanje?

 

izgubio sam neka rješenja sa prekršajnog suda pa me zanima da li se mogu podići u sudu? te isto tako neke papire sa kaznenog suda, državnog odvjetništva te odijela za probaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prava žalbe više nema, sukladno tome ni "pregovora" o produženju roka. Pokušajte barem nešto platiti i plaćajte sukcesivno, koliko možete, dobiti ćete na vremenu nešto malo, jer će vam krenuti prisilna naplata kroz blokadu.

 

Glede ovih papira, načelno se mogu dobiti, pogotovo ako je riječ o presudi/rješenju, a sa probacijskim službenikom možete razgiovarati o svemu što vas zanima, a vezano uz vaš predmet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,

 

a platit ću koliko budem mogao, cca 1000kn mjesečno. Paradoks je mi to što u obrazloženju piše kako su uzeli u obzir moja mala primanja, 3000kn mjesečno (prije bolovanja) i onda daju rok 30 dana za 8 000 kn , nema logike, jer ja nisam uopće imao pojma da se tužiteljstvo žalilo te da se taj postupak protiv mene odvija te se nisam mogao 'pripremiti' za kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija