Jump to content

Teske Tjelesne / Suodgovornost / Duzina Postupka


milan_r1

Preporučene objave

Predmet .:

31.07.2007 Godine sam dozivio veliku Prometnu Nesrecu sa Motorom u Krivicnom Postupku je Krivac Nesrece Vozac Protivnickog Vozila (Francuzski Drzavljanin ) Kriv je za oduzimanje Prvenstva .Pak u Parnickom Postupku jos nije sve tako cisto .Misljenje Vjestaka da sam svojim prekoracenjem Brzine i Ogranicenja doprinio Nesreci . Sud jos nije odresdio Postotak suodgovornosti iako su jos malo pa 8 god .Kako nema Presude u Parnickom Postupku tako da I do danas nisam dobio niti 1 Kn osim pokusaj van Sudske nagodbe (Bilo je Ponuda ali smjesnih ) ,tako da bez Rjesenja Suda nece biti nista .Iako Materijalna steta nije sporna Osiguravajuce Drustvo ne zeli ni da to rijesi. Vezano za Nematerijalnu odstetu to jest Tjelesne Povrede da ne ulazim u Detalje.Medicinski Fakultet u Zagrebu je donijelo odluku. Smanjenje zivotne aktivnosti 85 % . Fizicka bol –Jaki bol 16 d ana , Srednji bol 30 dana , Slabi bol 8 Mjeseci koji nakon toga ulaze u pojacane napore. Strah.: Jaki stupanj -7dana , Srednji stupanj -5 mjeseci , Slabi supanj -10 mjeseci . Naruzenost jakog stupnja ! Tudja pomoc i njega – 4 sata dnevno Dozivotno.

Iako to nije sve bilo bi mi drago ako netko ima neka iskustva I saznanja o visini naknade itd itd vezano za Odvjetnika mislim da je dobar radi na % tako da je i njemu cilj da bude vise ali bi volio dobiti i neke Informacije od nevezanih osoba u Postupku. Hvala na svakom Pitanju ili Odgovoru na dole navedene Tocke .

 

1. Doprinos – Su odgovornost u % ?

 

2. Obaveza ili Trajanje Sudskog postupka ?

3. Neka iskustva vezana za Odstetu navedenu gore (mimo Tabele Vrhovnog Suda )

4. Visina Satnice za Kucnu njegu i pomoc u kuci ( Nestrucno lice )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Teško je ovako napamet, bez uvida u konkretan nalaz i mišljenje vještaka, dati neki iole precizan zaključak. Ali odokativno, biti će vrlo vjerojatno najmanje 20%. S tendencijom na više.

 

2. Nažalost, naknade štete (pogotovo uzrokovane kaznenim djelom) traju godinama, što vođenja kaznenog postupka, koji je nužnost, što zbog vještačenja, što zbog ponašanja stranaka u postupku, što zbog prevelike benevolentnosti konkretnog suca ili inertnosti/zatrpanosti suda na kojem se postupak vodi.

 

Podnesite Predsjedniku suda zahtjev za zaštitom prava na suđenje u razumnom roku.

 

3. U pravilu praksa prati Orijentacijske kriterije VSRH. Iako, treba imati na umu kako su oni doneseni prije cca 12 godina, a vrijednost novca tada i danas - nije ista.

 

4. Ako se radilo o članu obitelji, onda je određivana u rasponu od 6 do max. 10 kuna po satu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro vece evo novog Spornog pitanja koje se odnosi na Zatezne Kamate.

 

Zatezne Kamate za Materijalnu stetu krecu od.:

 

1.Dana Prometne ?

2.Krivicne Presude ?

3.Podnosenja Tuzbenog zahtjeva. ?

 

Pocetak Zatezne Kamate Nematerijalne stete.

 

1.Dan Prometne ?

2.Podnesak Tuzbene prijave ?

3.Zavrsetak lijecenja ?

4.Krivicna Presuda

5.Tek nakon Presude o visini ostete iz Parnickog Postupka.

 

Za ove sve stvari sam cuo sto na Sudu, nesto od Odvjetnika a ponesto od vansudske nagodbe to jest od ponude Osiguranja a da oni su cak i misljenja da uopce vise nema zatezne Kamate.

Pa tako da bi volio biti spreman i na to pitanje. Unaprijed puno hvala svaka informacija je dobro dosla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imovinska (materijalna) šteta - čl. 1086. ZOO-a - dospijeva od nastanka štete.

 

U slučaju "totalke" na motoru - to je dan nesreće, u slučaju štete koja se mogla popraviti - od dana popravka. Tuđa pomoć i njega, koja također spada u imovinsku štetu - od dana presuđenja (ali, nažalost ima drugačije prakse).

 

Neimovinska (nematerijalna) šteta - čl. 1103. ZOO-a - dospijeva od dana podnošenja pisanog zahtjeva osiguravatelju odnosno ako toga nije bilo, od dana podnošenja tužbe (osim ako bi šteta nastala nakon toga).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija