Jump to content

Ovrha zbog naknade troškova parničkog postupka


plavacmali

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zamolio bih Vas za pomoć. Naime, u pravomoćnoj presudi na sudu, čovjek koji me tužio je izgubio spor te je dužan nadoknaditi troškove parničkog postupka. Tužitelj nema ništa na sebi od čega bih se mogao naplatiti, osim jedne nekretnine. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja naplate, moj odvjetnik je odlučio pokrenuti ovrhu na tu nekretninu te naplatiti svoj dio od mene. Ja bih mu rado platio, ali pošto je tužitelj uložio nekoliko neuspješnih žalbi te se postupak odužio na nekoliko godina, troškovi parničkog postupka narasli su do enormne količine. Tolike da bi ovrha uzela cijelu nekretninu.

 

Moje pitanje je, zašto odvjetnik ne upiše zalog na nekretninu tužitelja? Znam da se odvjetnik želi naplatiti svim sredstvima, pogotovo uz ovakvu veliku sumu. Ali s moje strane je situacija ovakva - sjedio sam kod kuće, dobio nebuloznu tužbu, angažirao odvjetnika i dobio spor, te sada za "nagradu" što me gospodin tužio i izbjegavao svoje obaveze prema sudu i odvjetnicima moram platiti nebuloznu sumu i još dobivam nekretninu koju ne želim. Je li ovo baš jedino rješenje?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad je pravomoćna odluka donešena.

odvjetnik je trebao za svaku poduzetu radnju naplatiti trošak (osim ako se radilo o ugovoru). obzirom da je potraživanje nasljeđeno možda je i nastupila zastara potraživanja.

zastara potraživanja je 5 godina od svake poduzete radnje.

 

dali si nasljednik koji je nasljedio i drugu imovine.

nasljednik vrača dug ostavitelja do vrijednosti nasljeđenog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija