Jump to content

Prijevara u zamjeni automobila


chook

Preporučene objave

Na moj oglas za prodaju automobila (nije bio registriran na moje ime) javio se tip koj je ponudio u zamjenu automobil oštečen u prometnoj nezgodi. Usmeno je dogovoreno da taj automobil popravi pa da tada napravimo prijenos. Ugovor kojim je prenio automobil kupljen od mene nije nikada potisao stvarni vlasnik automobila (ugovor su ovjerili bez njega). Popravak auta se je stalno otezao i otezao da bi se na kraju pokazalo da navedeni automobil uopce nije njegov (pronasao sam prave vlasnike) a kod njega je bio radi popravka. Stalno je odgađao davanje bilo kojeg automobila u zamjenu (već gotovo četiri mjeseca)da bi na kraju saznao da se cijela obitelj bavi sustavno prijevarama-sam je rekao da ima preko 300 kaznenih prijava protiv njega i obitelji ali da ima dobre odvjetnike kao i veze na svim razinama (i u tuzilastvu) i da mu nitko ne moze nista. Na webu se mogu naci price ljudi koje je izvarao na sličan nacin.

Kako nemam nikakav papirni trag o zamjeni između njega i mene imam li ikakove šanse da od njega dobijem zamjenski automobil ili novac? Prijašnji vlasnik automobila spreman je svjedočiti da ga je prodao meni (također zamjena) i da nikada nije potpisao kupoprodajni ugovor sa njime ( na ugovoru je falsificiran potpis i kupca i prodavača a ovjeren je u nekom uslužnom obrtu-imam ovjerenu kopiju).

S obzirom da prema svemu viđenom očigledno ima nekih veza u pravosuđu (vjerojatno i u policiji-barem se time hvali), ukoliko promjenim prebivalište mogu li kaznenu prijavu podiči po mjestu (mog) novog prebivališta (ukoliko je se uopće isplati podizati)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ove navodne veze u pravosuđu može si okačiti mačku o rep. Priča za malu djecu, odnosno da vas odvrati od podizanja kaznene prijave.

 

Stvarni vlasnik automobila ima osnove da podnese kaznenu prijavu i za krivotvorenje i za prijevaru, u sklopu koje se vi možete uključiti kao posrednik u dogovaranju posla zamjene. Dalje je sve stvar dokazivanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija