Jump to content

suočavanje sa prometnim policajcem


pravniproblemi

Preporučene objave

U suočavanju zapravo "pobjeđuje" neverbalna komunikacija. O tome koliko su suci meritorni da istu procjenjuju je diskutabilno, ali tako je kako je. Dakle - smireno, trezveno, odlučno, neprestan kontakt očima, ne se pokolebati ili vrpoljiti ili sklanjati pogled odnosno spuštati glavu, zadržati svoju poziciju i stajalište koje branite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mjerenje je obavljeno kroz vjetrobransko staklo, što je izričito zabrenjeno u Pravilniku o mjerenju mjeriteljskim uređajima u prometu !

 

Ažurirano

 

Što se tiče neverbalne komunikacije, obzirom da sam več imao problema sa tim sucem zbog kojeg sam čak bio i sa predsjednicom suda na razgovoru, to je nebitno. Treba mi savjet kako voditi razgovor sa policajcem obzirom da će vjerovatno lagati u pogledu snimanja brzine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kako da se postavim? Kao porezni obveznik koji plaća suce da budu nepristrani te odlučuju po predočenim dokazima ili da se pokunjim i "poljubim mu noge"?

Na ročištu sam bio, sudac je ispitivao policajku, cura ne zna razliku između realnog i radnog vremena (sudac je pitao kada prima zahtjeve za prekršajnim nalozima, u realnom vremenu ili), odgovorila za vrijeme radnog vremena. U prekršajnom nalogu stoji da je opažanje obavljeno neposrednim putem. Utvrđeno je da je isto obavljeno posrednim. Na temelju svjedočenja policajke tražio sam da se temelj za prekršaj, nalog, odbaci jer nije istinit. Jesam li tu u pravu ili sudac ima pravo donijeti odluku na bilo kakve isprave, istinite ili ne?

Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo neposredno opažanje od strane policajca više nije temelj za pobijanje prekršajnog naloga.

 

Na žalost nemam broj spisa, ali Visoki prekršajni sud je postavio praksu da je za način pokretanja prekršajnog postupka (prekršajni nalozi, optužni prijedlog i sl.) bitna predviđena kazna, a ne način utvrđivanja prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija