Jump to content

Neutvrđen počinitelj prekršaja(kazna na adresu)


LeeMaa

Preporučene objave

Znači zanima me jedna stvar.

Moja majka je vlasnica auta koji sam ja vozio,policija me snimila na zaobilaznici i poslala kaznu doma majci. Ona je napisala da sam ja vozio ovo ono. Sad sam ja dobio kaznu.

I sad mene zanima,na temelju čega oni mogu utvrditi odnosno dokazati da sam ja stvarno vozio? Mogo je vozit bilo tko,ja mogu tvrdit da ja nisam vozio,odnosno da nisam siguran dali sam vozio tad ili nisam s obzirom da tom dionicom idem svakodnevno,ali koliko znam vozim po ograničenju stalno. Radio sam ko dostavljač,mogao je bilo tko od prijatelja, mojih ili majčinih, vozit taj auto.

Ako se ne utvrdi tko je krivac dali se majka smatra odgovornom?

Ako da na temelju čega,jeli zabranjeno posuđivanje ili davanje na korištenje auta svom dijetetu ili prijateljima? Jeli obavezno imat registrirano u pamćenju dali sam to stvarno ja vozio ili nisam,nitko me na toj dionici nikad nije zaustavio...

Oni su obavezni iznijet neke dokaze,snimke sa kamere,ako ja tvrdim da nisam kriv?

I ponovno na temelju kamere nemogu dokazat dali sam ja vozač...

U slučaju da se moja majka onda smatra odgovornom znači da taj zakon nije usklađen s ostalim,višim, i samim time je nevaljan šta ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

u prekršajnom nalogu temeljenim na osnovu snimke (kako identitet vozaća nije utvrđen putem policijskog službenika), isti se šalje vlasniku vozila (temeljeno reg.pločicama koje se uvijek vide na snimci) bez snimke, te vlasnik ima pravo i obvezu ako smatra da nije vozio u trenutku počinjenja prekršaja, navesti podatke o vozaću. Vaša je majka navela vas. I to je to, dobili ste prekršajni nalog na koji imate pravo prigovora, možete sve poricati, tražit uvid u snimak ili "sjetiti" se da ste ipak vi vozili, priznati (+neću nikad više) te zamoliti sud za smanjenje kazne i/ili plačanje na rate zbog malih primanja, nezaposlenosti, student i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nevaljan nije, a ovakav postupak je potpuno u skladus trenutnim propisima i praksom (je li to dobro ili nije, to je neka druga priča).

 

Ukratko, možeš negirati i sud će potvrditi policijsku kaznu, a možeš i priznati i tražiti/dobiti smanjenje.

 

Naći će se sigruno još netko s nekim savjetom između, ali to je u biti to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija