Jump to content

POMOĆ: Ispravak Gruntovnice


Prime

Preporučene objave

Više ne znam gdje da potražim pomoć...

 

Imam kupoprodajni ugovor kojim je moj tetak kupio zemljište te ga kasnije prepustio mojem tati (nisu radili ugovor nego usmenim putem).

 

U gruntovnici tetak nije radio upis odnosno radio je ali je odbijen, ne zna se iz kojeg razloga jer je to bilo još 1966 godine i navodno taj spis nema u gruntovnici.

 

Moji roditelji žive na toj parceli sad skoro 40 godina i htjeli bi izbrisati upisane vlasnike u gruntovnici jer su upisani još uvijek oni iz 1966.

 

Koji bi bio najbrži postupak da se to odradi jer nam je pravnik rješavao te papire, ali greškom katastra (upisana je bila kriva parcela) on je rješio papire za parcelu pored). Pogrešku je uočio geodeta sada kada je rađena parcelacija i provedena legalizacija.

 

Nemamo više vremena čekati 3 godine na ispravak i promjenu vlasništva te tražim stvarno najbrže rješenje ili kome od službenih ustanova da se obratim.

 

Neki pravnici kažu da bi ovo trajalo 2-3 godine što mi je stvaro previše vremena s obzirom da je izrađena kompletna dokumentacija za građenje te je u tijeku izdavanje građevinske dozvole i završetak parcelizacije.

 

Stvarno molim za pomoć jer jednostavno više ludim od svakakvih vremenskih informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve da ugovor i nema nedostataka,vi se na temelju istog nebi mogli upisati kao vlasnici,budući da tetek kao kupac nekretnine nije nikakvim pravnim poslom prenio svoje pravo na vas.

Ako bi tetek uspjeo sa upisanim vlasnicima pronači rješenje,u smislu aneksa kao dodatku ugovora,u kojem bi se ispravili podatci o prometovanoj nekretnini,onda bi mogao upisati svoje pravo vlasništva pa tek onda to isto pravo prenijeti na vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na parceli je kuća koja je prošle godine legalizirana i dobiveno je rješenje te je na njemu štambilj o pravomoćnosti. Također parcelacijski elaborat je u procesu izdavanja i imamo rješenje od ureda za prostorno uređenje da se parcelacija odobrava. Da li postoji ikakva pravna opcija po ovom pitanju da se upišemo u gruntovnicu??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija