Jump to content

Netočni podaci u zapisniku


anonimno

Preporučene objave

Jedno pitanje vezano uz prometni prekršaj koji se dogodio na križanju Nove Branimirove i Budakove ulice.

 

Naime, prošao sam kroz crveno :bonk:, krećući se po Branimirovoj u smjeru prema istoku, tj. Dubravi. Policajaci, stari znanci, su napravili sačekušu u Budakovoj ulici, to je ulica koja se pod kutem od 60 stupnjeva uključuje na Branimirovu. Kad sam navodno prošao na crveno, dadoše se oni u potjeru za mnom pod rotirkama i zaustaviše me 500 m dalje od raskrižja na jednom ugibalištu u Branimirovoj ulici.

 

Uložio sam prigovor na njihov zapisnik i dobio sam poziv od prekršajnog suda za ponedjeljak. U tom policijskom zapisniku stoji da je prekršaj počinjen u Budakovoj ulici što nije točno jer sam ja cijelo vrijeme vozio po Branimirovoj a oni su samo napravili sačekušu u Budakovoj a zaustavili me u Branimirovoj. Imam li ja kakve šanse osporiti taj njihov zapisnik pred prekršajnim sudom zbog očevidno krivo utvrđenih osnovnih činjenica od strane policije u zapisniku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osporiti taj njihov zapisnik pred prekršajnim sudom zbog očevidno krivo utvrđenih osnovnih činjenica od strane policije u zapisniku?

 

nemas, jer sve i kada bi uspio, sud moze izmijeniti cinjenicno stanje iz optuznog akta buduci da je rijec o preciziranju, a ne o zadiranju u identitet opt akta.

 

dakle, moze te osuditi da si kroz crveno prosao u branimirovoj iako se u zahtjevu za pok. prek. post. navodi da si to ucinio u budakovoj.

 

na tvom mjestu obranu bih koncipirao na nacin da mi sud izrekne "uvjetno" oduzimanje vozacke i/ili blazu kaznu od one iz naloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija