Jump to content

Isplata putnih troškova


olga_vz

Preporučene objave

Kako se isplaćuju putni trškovi zaposlenika koji žive i rade u istom mjestu a udaljenost do radnog mjesta je 4,5km . Javni prijevoz nije tako organiziran da bi se nesmetano i na vrijeme dolazilo na posao, pa koristim osobni automobil.

 

hvala unaprijed

olga,

pravo naknde za prijevoz na posao i sa posla, nije pavo koje regulira Zakon o radu. Ono je dobra volja poslodavca da sa Vama dogovri nčin rguliranja istog a uobičajeno se regulira Ugovorom o radu,Pravilnikom o radu ili Kolektivnim ugovorom. Pogledajte odnosne akte, kako biste saznali on to Vas zanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

olga,

novčana potrživanja iz radnog odnosa ne zastrjevaju tri godine. Napišite poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava i tražite da Vam retroaktivno plati putne troškove (dakle unatrag tri godine ako ta ituacija toliko traje) za koje ste zainuti. Obavezno navedite čl.iz akta(pravilnika o radu,kol.ugovora) na temelju kojeg imate pravo na odnosnu naknadu. Sve o poštom,prepručno sa povratncom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Olga,

danas nikome nije lako. Ni poslodavcima. Imaju i oni svoje "fajtove" i puno problema koje su sami zakuhali i onih koje nisu. Svakakvh stvari se nakupilo koje moraju plačati.To su "šume"propisa,davanja...npr.u RRIF-u,što sve izlazi od propisa,nemreš bilivit. Pouzdano znam i radnici Porenze uprave ne snaze se u tome baš najbolje. No, Zakon se mora poštivati i nije red da "najsabiji" redovito nayebu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija