Jump to content

Molim pomoć


kike1710

Preporučene objave

Molim vas za pomoć. Preko besplatne pravne pomoći uzela sam odvjetnicu za predmet utvrđivanja očinsta i određivanje alimentacije. Naime, postupak već traje tri i po godine sto znaci van "razumnog roka" koji je po zakonu do tri godine.

odvjetnica je od samog početka nezainteresirana za moj slučaj, sigurna sam iz razloga zato sto je besplatna pravna pomoć, a danas sam se prije ročista u to i uvjerila 100000 % njeznim pesimističim nastupom i rekavši mi sa sam NAPORNA jer kao sta mi znači i kad se utvrdi očinstvo ,da neću nikad naplatit alimentaciju obzirom da otac djeteta zivi u Njemackoj.I također mi je rekla da sto mi znaci pisalo ili ne pisalo djetetu ime oca u rodnom listu. sad vi meni recite tko je ovdje lud? zar u OZ ne piše da svako dijete ima pravo znati tko mu je otac ?

toliko mi je toga izgovorila da sam se ja rasplakala prije ulaska kod sutkinje. Molim vas kome da se obratim da izrazim nezadovoljstvo jedne poznate odvjetnice koja se neadekvatno ponaša i pokazuje nezainteresiranost da mi pomogne?

 

Kako da sama napišem požurnicu sudu da se donese odluka da je otac djeteta taj i taj i da isti svojim ponašanjem indirektno govori da je otac djeteta, obzirom da se nije pojavio na niti jednu od 3 dnk termina i 14 ročista prilagajuci medicinsku dokumentaciju da je nesposoban sam doc, bolestan, u depresiji, svaki put nesto drugo izmišlja. molim vas dajte bilo kakav savjet.vi ste mi ovdje jedina nada za pomoć kad slobodno mogu reci da kao da nemam odvjetnicu

 

DA li je moguce da nekako kontaktiram pravobraniteljicu za djecu ili....što da radim,

oprostite na poduzem postu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije istina da alimentaciju neces moci nikada naplatiti - kada sud donese odluku da je on duzan skrbiti o djetetu, ta odluka ce vremenom postati pravomocna i OVRSNA. kako smo u EU - sada odluke nasih sudova vaze i u zemljama EU. I nije potrebno da, u tvom slucaju njemacki sud donosi novu presudu po tvom zahtjevu u kojem se pozivas na presudu hrvatskog suda.

 

Dakle, onog trena kada budes imala pravomocnu presudu o uzdrzavanju od HR suda, to ce vrijediti i u Njemackoj. Samo je pitanje kako idu naplate u Njemackoj u slucaju da on nece placati alimentaciju.

 

U svakom slucaju, postupak je duuugacak (moj traje vec 4 godine i to samo radi tromosti i jada nasih sluzbi i nadleznih ministarstava), ali ako to zelis i smatras da je to bitno za tvoje dijete - spremi se na dugacaak postupak. Jednog dana ces imati ovrsnu presudu gdje je duzan djetetu zaostatke (od dana kada si podnijela Zahtjev za uzdrzavanje) i svaki mjesec odredjen iznos. Ili ce se dogovoriti sa tobom o nacinu isplate ili ce mu sjesti ovrha.

 

Ali ti, uz sve ovo - prvo trebas dokazati ocinstvo, i kako taj postupak ide - to neznam. Promjeni odvjetnicu prvo. Vjerojatno je njena nezainteresiranost dovela do toga da se taj predmet utvrdjivanja ocinstva toliko odulji, a znaj da je svaki protracen mjesec - novac od alimentacije koji tvoje dijete izgubilo.

 

Jer, on je duzan placati alimentaciju od dana kada ti podneses Zahtjev za uzdrzavanje sudu, a neznam da li uopce mozes podnijeti taj zahtjev dok on nije sluzbeno otac...

 

Mogu ti reci da mom djetetu otac pise od prvog dana, priznao ga je, ali to ime ti nista ne znaci kad ne mari. on jednostavno nije otac, i nikada nece biti osim na papiru, i jedina korist moze biti sto cemo jednog dana vjerojatno dobiti alimentaciju i sve zaostatke kad sjedne ovrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutkinja je rekla da ako se sljedeci put on ne pojavi na rocistu da ce se zakljuciti slucaj i bez njega. podnijela sam ja odmah po rođenju djeteta zahtjev za utvrđivanje očinstva i u istom predmetu je odredivanje visine alimentacije. nije se pojavio skoro 20 puta na ročistu ukljucujuci 3 DNK analize tako da vjeujem da ce se to sljedeci put rijesiti.problem je u tome to on gore glumi socijalu i prima socijalnu pomoć skoro 1000 eura, pa me zanima da li se njemu može od toga skidati za alimentaciju? da li u starom zakonu pise da djed i baka moraju plaćati ukoliko on nije u stanju?

nedavno su srusili taj neki novi zakon pa sad opet kazu da vrijedi onaj stari od 2003 godine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija