Jump to content

Prometna nesreca u Sloveniji


abcabc

Preporučene objave

Molim Vas odgovor, savjet...

Radi se o prometnoj nesreci (lancani sudar) u Sloveniji krajem prosle godine. Na dijelu autoceste gdje se dogodila prometna nesreca, vidljivost je bila jako smanjena odnosno nije se nista vidjelo, a jak vjetar je dizao sa okolnog zemljista snijeg i nanosio ga na autocestu. Uspjeli smo se zaustaviti, bez da smo udarili u neka od vozila koja su bila ispred nas (u trenu kad smo naisli na taj dio ceste vec je 15-ak vozila bilo sudareno). Tek sto smo se zaustavili, na nas automobil je naletio kamion madarske registracije i tom prilikom je nastala totalna steta na automobilu i zadobivene su tjelesne ozljede. Sveukupno je u tom lancanom sudaru bilo 50 vozila.

Kad smo, nakon nesrece,obratili se osiguravajucoj kuci, napravljena je procjena, ali smo takoder saznali da slovenska policija cijeli dogadaj tretira kao jedan (bez utvrdenog krivca) te da sve pripisuju nenadanoj pojavi vjetra koja je uzrokovala smanjenu vidljivost. Njihov stav je da vozaci nisu krivi a takoder ni DARS kao odrzavatelj ceste, odnosno da se sve to dogodilo zbog vise sile.

Smatram da odgovornost DARS-a ipak postoji jer taj dio ceste nije bio ociscen, a nisu ni zatvorili tu dionicu autoceste zbog jako smanjene vidljivosti i zaledene ceste. Tvrdim da je netocna tvrdnja da su se vjetar i smanjena vidljivost pojavili iznenada kad postoji snimka o stanju na na tom dijelu autoceste prije nesrece, gdje se vidi da je vidljivost skoro nikakva.

Osiguranje ne zeli platiti stetu na automobilu jer se nemaju od koga naplatiti.

 

Sto napraviti? Kome se obratiti?

 

Molim odgovor, savjet...

 

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija