Jump to content

kaznena prijava protiv upravitelja


pruske

Preporučene objave

Zanima me je li upravitelj počinio kazneno djelo ako je zanemario svoje dužnosti i doveo u životnu opasnost ( ugrozio sigurnost ) stanare čitave zgrade.

Naime, 2012 godine pregledavali su se dimovodi u zgradi od 45 stanova. Nalazi dimnjačara otkrili su određene nepravilnosti, te su naložili određena postupanja glede dimovoda.

Upravitelj je sve to zanemario i nije čak ni upoznao stanare sa postupkom prikljčenja na dimovode. Time je doista životno ugrozio stanare, jer su određeni dimovodi bili neispravni, bilo je nepravilno priključenih peći na dimovod, lažirali su se određeni nalazi itd.

Ima li svrhe prijaviti ga državnom odvjetništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznenog djela ovdje nema. Naime, prema opisanome, jedino što bi, po mom mišljenju, moglo doći u obzir - bilo bi kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. KZ-a.

 

Navedeno djelo jeste kazneno djelo konkretnog ugrožavanja, što znači da za posljedicu ima nastanak konkretne tj. neposredne opasnosti, za život ili tijelo ljudi odnosno imovinu većeg opsega. Radi boljeg razumijevanja, trebalo je doći do određene nesreće koji bi dovela do te opasnosti. Kako tome nije bio slučaj, nema ni kaznene odgovornosti.

 

S druge strane, kažete da je bilo cit. "lažiranja nalaza" - ukoliko se radilo o krivotvorenju isprava, tu svakako postoji osnova za kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija