Jump to content

POMOĆ- zubar u zatvoru


Jazba

Preporučene objave

Večer!! Imam jedan problem, bila bih zahvalna na bilo kakvom odgovoru. Situacija je ovakva. Suprug mi je na izdržavanju kazne zatvora. U 11 mjesecu prošle godine je išao kod zubara koji mu je stavio lijek u zub. Sad ne znam koliko ste upoznati s time, u kratko.. taj "lijek" je stavljen da se umrtvi živac i to u biti nije lijek nego je otrov koji u zubu smije stajati maksimalno mjesec dana). Svi koji su vadili živac iz bilo kojeg zuba to znaju.. dakle poanta tog lijeka je da umrtvi živce zuba...

e sada... njemu su se koncem 2. mjeseca ove godine iza uha pojavile kvržice. Išao je kod doktora koji mu je propisao Klavocin, rekao je da mu se upalio zub. Poanta priče je da je njemu taj "lijek" stajao u zubu skoro 4 mjeseca. NITKO mu ga nije izvadio i počeo mu je (osim korijena zuba) nagrizati zubno meso. Nakon tjedan dana terapije Klavocinom odvezen je (napokon) kod zubara da mu sanira do kraja taj zub. Zubar je to izbrusio i zakrpao. Nevečer kada je jeo taj zub mu je pukao/ispao i ostao je samo jedan mali dio koji je u stvari plomba. Dakle otkinulo mu se ono što je trebalo biti zdravo. Nravno, kada je "lijek" to nagrizao i uništio.

Čekao je 4 mjeseca i mislim da bi čekao još više da se nije žalio doktoru na te kvržice iza uha. Iako je opće poznato da je maksimum mjesec dana, moglo je proći puno gore, da je osim tih kvrčica dobio trovanje ili nešto drugo..

 

On je sada bez zuba zbog njihovog propusta. Sada mene zanima, što ja kao njegova supruga mogu napraviti? U svakom slučaju trebao bi ići ponovno kod zubara da mu se stavi navlaka. Ne želim da ide kod tog zatvorskog zubara, jer je očito sve samo ne profesionalac... Što da radim? Kako da mu pomognem?

Zatvor ima "svog" zubara, da li se može pisati molba ili nešto da ga se pusti da ode privatniku? Jer bi to prošlo? Na što da se pozovem sutra kada ću zvati referenticu? Ful sam ljuta, a opet znam da nije žena kriva,..

Boli me to što znam da je netko kriv (ne znam tko točno,ali zatvor je kriv) jer nisu pazili, ako je trebao ići taj lijek vaditi nakon mjesec dana onda on ne može u zubu stajati 4 mjeseca... pogotovo ne bez posljedica. Šta da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije problem da se plati privatnik, zubi su samo jedni.. rađe bi platili,ali da mu se onda to napravi kvalitetni nego ovako kako su to napravili prvi puta... da li ima pravo na privatnika budući da je u zatvoru? Jer oni komotno mogu reći "zatvor je osigurao zubara kod kojega može ići".. a svi znamo kako je to završilo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

EHHH kada bi to bilo tako jednostavno... Mene nisu željeli spojiti s njime, rečeno mi je "za sve probleme obratite se referentici". O suprugu da ne pričam.. piše se referentu tjednima i tjednima... prevelika je gužva i još uvijek nije došao na red. Mislim da nema potrebe za daljnjim komentiranjem.. Jednostavno tko nije to prošao ne može si niti predočiti kako unutra stvari funkcioniraju (na žalost)!

Ne bi bilo loše da se o tome porazgovara sa Upraviteljem i ljudski objasni situacija.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija