Jump to content

Zahtjev za psihološko testiranje policajca


1GR3

Preporučene objave

Jučer sam doživio neugodno iskustvo sa prometnom policijom:

Vozim oldtimer i redovito ga održavam, a on me za uzvrat vrlo pristojno služi. Nažalost vidljivi su tragovi hrđe na karoseriji što je mladom prometnom policajcu bio dovoljan razlog za zaustavit vozilo, poslat na izvanredni tehnički i kad mehaničar nije sam naveo dovoljno kvarova, zavuči se osobno pod vozilo, kopati, tresti i smislit razlog za isključenje iz prometa. Nije ga spriječilo ni odgovaranje starijeg kolege... Naprotiv, cijelo vrijeme se odnosio prema meni kao prema zločincu i nastojao me isprovocirat, što mu nisam dozvolio.

Ako nisam bio svijestan kvarova (kao što je činjenica da ručna kočnica slabije lovi na jednom kotaču ili da postoji hrđa na nosačima lajtunga) i da to utječe na sigurnost upravljanja vozilom - kriv sam i platit ću kaznu te se pobrinuti da se ti nedostaci uklone u zakonski propisanom roku.

U cijeloj priči je sporna činjenica da se nisam vozio sam već sa suprugom i dvogodišnjom kćeri, punim gepekom (jer smo se vračali od bake za Uskrs) i nalazili smo se 80km od doma, a vrijeme je bilo u najmanju ruku ružno: padala je kiša i puhao jak sjeverni vjetar.

Prema mom mišljenju, osoba koja obavlja funkciju izvršne vlasti i pokazuje znakove sociopatskog ponašanja predstavlja puno veću opasnost za društvo nego starije vozilo na cesti koje se redovno održava. Ne zaboravimo da policiju plačaju porezni obveznici i da joj je funkcija služiti istima!

 

Da li mogu tražiti psihološku procjenu dotičnog policajca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Placaju ga da radi 24 sata i po zakonima sto je i radio.Sto je trazio dlaku u jajetu nije kriv.Moze se poslat predstavka mup-u ali ga nece slat na testiranje

Ako netko misli da ga se ne moze konzrolirat jer vozi zenu i djecu nijeu pravu.Kolilo je bilo hrdje ne znamo.

Ponavljam "plačaju ga porezni obveznici" da se brine za njihvu sigurnost.

Dotični nijednom nije izjavio: "ja samo radim svoj posao" ili "pridržavam se propisa", a biti izrazito neljubazan i nastojati me isprovocirati mu sigurno nije u opisu posla.

Ali ne radi se ovdje o meni... radi se o cjelokupnom društvu: Što ako je dotično policijac stvarno psihopat?!? Zar to nije zabrinjavajuče?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A moja sigurnost ovisi da li je netko dozvolio da se neispravna vozila kreću cestom pa se time i brine za sigurnost poreznih obveznika kao i što se brine da li su takva vozila "prošla" tehnički pregled.

Ne mora ni reći "ja samo radim svoj posao" ili "pridržavam se propisa".

Na teh pregledu pregledavaju koroziju http://www.cvh.hr/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/pravilnik-o-tehnickim-pregledima-vozila/ po čl.21

Ako je bio neljubazan http://www.mup.hr/main.aspx?id=104

Da li je psihopat ili nije ili pokazuje takve znakove može utvrdit samo liječnik.Nisam liječnik niti sam bio tamo pa ne mogu reći da li je ili nije psihopat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija