Jump to content

ovrha na ime bivseg vlasnika na stanu-hitno


Hongkong1

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas svaku pomoć koju mogu dobiti

Naime kupili smo stan 2005g i imamo valjani kupoprodajni ugovor. nespretnoscu odvjetnika vlasništvo nije upisano u vlasnički list (porez plaćen, hipoteka banke upisana) i tu krecu nase muke

2008g sjeda ovrha na ime bivseg vlasnika...sad je narasla na 60000kn

Pokrenuli smo sudski proces opcinskom sudu, odbijeni, zatim zupanijskom -opet smo odbijeni..u međuvremenu su sjele još dvije ovrhe na istog "starog"vlasnika jer je isti naravno još upisan kao vlasnik . jedini način je očito da dignem kredit i sve platim, to je sad ogroman novac i zaista nije pravedno da moram platit tudi dug ali cu izgubiti stan ako to ne učinim.

Stari vlasnik se pravi da ne razumije nista i njegov ovjetnik osporava ovrhu po osnovu zastarjelosti...no to traje vec dugo i nisam sigurna da će uspjeti

Imate li neki savjet za mene?

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

 

Imali smo slican problem, i tek nakon dvije godine natezanja sa vjerovnicima uspjeli maknuti ovrhe i terete sa nekretnine, koju smo u gotovini platili nekoliko godina prije no sto je xy osoba od koje smo kupili stan upala u financijske probleme, a mi se iz nekih razloga nismo uknjizili. Ukoliko imate valjan kupoprodajni ugovor i tabularnu izjavu iz kojih je vidljivo da je nekretnina za vrijeme kupnje bila bez opterecenja, izgledno je da cete uspjeti. No pripremite se na dugu borbu. Savjetujem Vam da idete direktno kod vjerovnika, kuc-kuc i objasniti problem, na lijep nacin zatraziti brisanje ovrhe. Ukoliko ne ide tako, pokusati s vjerovnikom sklopiti izvansudsku nagodbu. Budite spremni da cete u tom slucaju morati i platiti odredjeni iznos koji vjerovnik zahtjeva za nadoknadu troskova, ali vjerujte i to Vam je bolja opcija nego da Vam stan ode na bubanj.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija