Jump to content

Nasljeđivanje ovrha


zagi256

Preporučene objave

Otac je preminuo prije godinu i par mjeseci, riješili smo ostavinu prije mjesec dana. Sestra i ja smo jedini nasljednici i dobile smo pola kuće i na tu polovicu je dug/ovrha od 25 000 kuna (možda i manje). Kako se to otplaćuje, ja sam još u srednjoj primati ću najam i mirovinu, da li onda sjednu na to, a moja sestra ima hrpu kredita i kako mogu li joj sjesti na plaću jer ako sjednu imati će doslovno ništa ostalo od plaće. Kakve su nam mogućnosti, što možemo napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je ovrha već pokrenuta na nekretnini, ovrhovoditelju neće biti svrhovito obustavljati tu ovrhu pa ponovno pokretati ovrhu na vašim novčanim sredstvima, što znači da pretpostavljam da će se ovrha na nekretnini nastaviti. u tom postupku je moguće da će netko drugi kupiti polovicu kuće, pa da će dug biti podmiren i vaša polovica kuće pripasti kupcu. moguće je i da se kupac neće pojaviti (jer kupcima u pravilu nije interesantno kupovati udjele u cijelim nekretninama), pa da će ovrha biti obustavljena, a ovrhovoditelj će si upisati hipoteku na tu polovicu, koja će se brisati nakon što dug bude otplaćen.

 

međutim, to ne sprječava ovrhovoditelja da ponovno pokrene postupak na vašim novčanim sredstvima ako ovrha na nekretnini bude okončana bez uspjeha.

 

u svakom slučaju, s obzirom da ste se prihvatile nasljedstva, dug postaje vaš problem jer se porezna obveza nasljeđuje, osim novčanih kazni izrečenih u postupku poreznog nadzora (pretpostavljam da to nije slučaj, kao i što pretpostavljam da je vrijednost polovice kuće veća od iznosa duga). zato, u tijeku cijelog ovršnog postupka koji se sada odvija, možete stupiti u kontakt i pokušati se nagoditi s ovrhovoditeljem oko plaćanja na rate i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija