Jump to content

J.d.o.o


lovacmaki

Preporučene objave

Pozdrav, da krenem, imam trgovačku školu i certifikat za servisera računala. Radim u prodaji kompjutera te sam htio legalno sa strane imati dodatnu zaradu sa popravkom računala.

Zbog klasifikacije djelatnosti ne mogu imati obrt niti dodatnu djelatnost jer za to moram po tom pravilniku imati sss računalnog smjera. Onda sam išao na Hitro.HR gdje mi je službenica rekla da mogu otvoriti ali ako me inspekcija ulovi u radu da plaćam globu jer se veže na taj pravilnik o klasifikaciji djelatnosti gdje moram imati sss računalnog smjera. Nakon toga sam nazvao 15-20 različitih brojeva telefona gdje sam dobivao oprečne informacije od toga da je to istina i da ne mogu pa do toga da mogu jer je to pravilnik o obrtima. Zatim se jedni pozivaju na ZO (Zakon o obrtu) gdje stoji u članku 9. da se veže na taj pravilnik. Ali onda mi je druga informacija bila da članak 41. i članku 2. istog zakona gdje kaže da se može otvoriti bez te struke ako neću imati praktikante.. Mogu li otvoriti ili ne a da me pri obavljanju tog posla ne kazne radi navedenih razloga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija