Jump to content

San_Dra

Preporučene objave

Molim pomoć,

 

Pokojni otac nasljedio je 2/36 kuće od pok. mu bake skupa sa svojim rođacima i tetkom. Nakon njegove smrti umire i tetka i nakon nje nasljeđujemo ja i moj brat po 8/36 svatko, uz rođake iz prethodne ostavinske rasprave od bake. Problem nastaje u tome što sada rođaci raspolažu po 18/36 a ja i moj brat po 16/36. Na mom ocu je ostalo tih 2/36 i sada se to treba prebaciti na nas da bismo mogli prodati tu kuću. Kada je bila ostavinska rasprava poslje moga oca te 2/36 nisu bile navedene. Što nam je sada raditi. Možemo li ja i brat kao zakonski nasljednici prodavati tih 2/36 sa naših 16/36? Što nam je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što nam je činiti?

budući da se o očevih 2/36 nije raspravilo u ostavinskom postupku,nužno je da pokrenete postupak naknadno pronađene imovine,vežući se u prijedlogu na broj rješenja o nasljeđivanju iza umrlog oca,slijedom čega se donosi dopunsko rješenje.

U nastavku je forma prijedloga;

OPĆINSKOM SUDU U……………………………... Na posl.br. O-____________

PREDLAGATELJ: ___________________________________

RADI :naknadno pronađene imovine

P R I J E D L O G ;

Rješenjem o nasljeđivanju iza pok. ______________________________________________(imei prezime, ime oca, djevojačko prezime, adresa), posl. br. O - _____________ od_______________________, uručena je ostavinska imovina nasljednicima.

Međutim,naknadnoje utvrđeno da je iza ostavitelja ostala neraspoređena naknadno pronađena imovina, koja se sastoji od nekretnina: __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________.

Stoga predlagatelj predlaže da sud postupi sukladno odredbama Zakona o nasljeđivanju i donese rješenje povodompodnijetog prijedloga stranaka.

U ……………dana ________________ Predlagatelj:………………………

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko traje taj postupak? :)

teško da će vam neko reći trajaće toliko i toliko,no mogu zaključiti da neće dugo,budući da ste se brat i vi u ostavinskom postupku iza umrlog oca prihvatili nasljedstva,slijedom čega u postupku naknadno pronađene imovine sud neće zakazivati nikakvu raspravu,već će jednostavno dopunskim rješenjem rasporediti preostalu imovinu na vas dvojicu,znači nebi trebalo dugo trajati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija