Jump to content

Loše izvedeni građevinski radovi - kako se osigurati od naplate ugovornog iznosa?


Dregoth

Preporučene objave

Sklopio sam ugovor (bez bilježnika) s izvođačem za adaptaciju stana. Uplatio sam prve dvije rate (nekih 80 posto iznosa) i problem je nastao u završnim radovima (farbanje zidova i stropova) koji su izvedeni katastrofalno.

 

Nekoliko građevinskih inžinjera, među kojima i vještak, te profesionalni soboslikar rekli su mi da su radovi katastrofa i da bi trebao sve nanovo.

 

Budući da se izvođač prvo izmotavao, a onda ponudio da sam popravi u nekoliko dana (što je tehnički neizvedivo) odlučio sam da se više ne zamaram s time jer nemam više alternativni smještaj te sam mu ponudio nagodbu pri čemu sam odbio nešti više od polovice cijene soboslikarskih radova. Pristao je na to jer je i sam svjestan da je neprofesionalno odradio završne radove.

Iako bih, prema riječima vještaka, mogao osporiti čitav iznos nemam volje ni živaca potezati se godinama na sudu.

 

Moje pitanje je sljedeće:

 

Prije nego li isplatim zadnju ratu umanjenu za iznos koji osporavam želim nekakvu potvrdu od izvođača da je primio sve i da pristaje na nagodbu kako mi ne bi poslije nekakvu ovrhu poslao.

 

Kako to napraviti? Aneks ugovora gdje bi on potpisao da priznaje nedostatke i umanjuje cijenu ili nekakvu izjavu s njegove strane?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i jedno i drugo bi po mom mišljenju bilo u redu, iako dvostrano potpisani aneks ugovora po mom mišljenju obvezuje i vas da se nećete naknadno predomisliti oko potraživanja eventualne štete, dok jednostrano potpisana izjava nema takvih ograničenja za vas. u svakom slučaju, možda bi bilo dobro da na tom dokumentu barem ovjerite potpis(e) kod javnog bilježnika ili da ih potpišete uz supotpis/prisutnost svjedoka (ili oboje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. U međuvremenu mi je prijatelj, pravnik, rekao da će mi sastaviti aneks ugovora.

 

Što se naknade štete tiče, nisam je ni mislio potraživati jer mi je izvođač dugogodišnji (sada već bivši) prijatelj koji se pokazao kombinacijom neznalice i nemarnika, pa mi je toliko muka od svega da se ne želim natezati na sudu s njime već samo zaboraviti na čitavu situaciju, a ostatak novca upotrijebiti da angažiram nekoga tko zna svoj posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija