RenatoZG objavljeno: 12. lipanj 2015. objavljeno: 12. lipanj 2015. Pozdrav svima.. Imam jednu škakljivu situaciju. Naime podnesen je zahtjev za kredit uz uvjet da se primanja plaće prebace u pbz. Kako sam ja u erste banci nosio sam poslodavcu potvrdu od pbz-a za novi tekući i da se prebaci uplata plaće na taj novi račun. Problem je nastao tako što je firma pustila plaće osmoga, a ne desetoga u mjesecu kao i uvijek, osim ako pada vikend ili praznik što u uvom slučaju nije bilo te su mi pustili plaću na stari račun umjesto novi. U banci mi je odobren kredit i imam mjesec dana max za potpisivanje ugovora. A krajnji datum je 9.7.2015. Mene sad zanima postoji li nešto zakonski regulirano da mi firma uplati neki avans ili sl. na novi tekući jer kaže mi iz banke da može biti uplata u bilo kojem iznosu ali bitno da je od firme, jer ne vjerujem da bi mi firma samo tako uplatila nešto jer se radi ovelikoj firmi sa puno zaposlenih Tako da ne moram ponavljati cijeli postupak kredita uz koji idu i dodatni troškovi.. ? Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 12. lipanj 2015. odgovoreno: 12. lipanj 2015. Po članku 92. Zakona o radu, plaća se isplaćuje nakon obavljenog rada - dakle, ne. Čula sam da se neke firme može zamoliti da isplate predujam plaće, ali to ovisi o njihovoj dobroj volji. Citiraj
Potočnica odgovoreno: 13. lipanj 2015. odgovoreno: 13. lipanj 2015. Moguće je rješenje i da sa starog računa vratite plaću na račun poslodavca, kao "pogrešnu uplatu" , a oni vam preusmjere novac na novi račun. No i to ovisi o dobroj volji poslodavca. Doduše, ako ste potvrdu o novom računu predali na vrijeme, onda je to njihov propust i bilo bi lijepo da ga i isprave. Otiđite u računovodstvo tvrtke pa se probajte s njima dogovoriti. Citiraj
RenatoZG odgovoreno: 13. lipanj 2015. Autor odgovoreno: 13. lipanj 2015. Moguće je rješenje i da sa starog računa vratite plaću na račun poslodavca, kao "pogrešnu uplatu" , a oni vam preusmjere novac na novi račun. No i to ovisi o dobroj volji poslodavca. Doduše, ako ste potvrdu o novom računu predali na vrijeme, onda je to njihov propust i bilo bi lijepo da ga i isprave. Otiđite u računovodstvo tvrtke pa se probajte s njima dogovoriti. Pa da.. predao sam 3 dana prije nego što je plaća trebala sjesti, znači 8.og a plaća sjeda 10.og. I stvarno mi nije jasno zašto je sjela prije haha.. Hvala na informaciji, svakako ću otići do uprave dogovoriti nešto Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.