Jump to content

poslovno uvjetovani otkaz


vitaslava

Preporučene objave

Radila sa u Općini i nakon 20 godina premjestili su me u Knjižnicu. Tamo sam radila još 13 i pol godina. Knjižnica se 2006. godine osamostalila i postala proračunski korisnik. Reorganizacijom su me ponovno htjeli premjestiti u Općinu u računovodstvo gdje sam i prije radila. Nisam pristala na premještaj jer sam u tih 13 godina knjižnicu podigla na jedan puno bolji nivo jer sam sudjelovala u rekonstrukciji i nadogradnji i bila sama zaposlena iako je u sistematizaciji bilo dva izvršitelja. Dobila sam poslovno uvjetovani otkaz iako sam na bolovanju zbog operacije i otkazni rok od 2 mjeseca i otpremninu od 15000 kuna. Neto plača mi je bila 4000 kuna. U međuvremenu sam prošle godine u 9. Mjesecu otvorila obrt i sad sam u velikoj dilemi što da napravim. U obrt sam već puno uložila vlastitih sredstava a nisam još ga uspjela razviti da od prihoda mogu podmiriti obveze za svoje zapošljavanje. Da li mogu zamrznuti obrt ili postoji neka druga solucija da ga trajno ne zatvorim a iskoristim prava na zavodu za zapošljavanje. Napominjem da sam dosta svojih sredstava polagala na račun obrta zbog marketinga (oglašavanje, internet stranica i dr). Da li mogu iskoristiti neka poticajna sredstva za samozapošljavanje. Možda obrt prijaviti na 4 sata. Hvala vam unaprijed na savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, provjerite na HZZ-u možete li još uvijek koristiti poticaje za samozapošljavanje (25.000,00 kn, navodno da se može koristiti i naknada za nezaposlene, isplaćena u cijelosti), ali se bojim da ne možete s obzirom da ste već otvorili obrt. Ipak, link dolje vam je na tu mjeru poticanja zaposlenja.

 

HZZ

 

Ono što si vidite jesu mjere unutar Poduzetničkog impulsa, čini mi se da je mikrokreditiranje prilično zgodno jer je kamata na kredit 2% (no ipak, to nije bespovratna potpora, to je kredit)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija