Jump to content

Pravo na umanjenu cijenu?


sara4

Preporučene objave

Dijete mi je prethodne šk. godine pohađalo školu stranog jezika. Pred kraj šk. godine predani su nam na uvid ugovori i raspored za sljedeću šk. godinu, kao i papir na kojem je pisalo da svaki roditelj koji se odluči za avansno plaćanje školarine za 2015./16. do 15.7. ima pravo na popust od 20% na cijenu školarine. Jedini uvjet koji je naveden je javiti se učiteljici do kraja 6. mj. što sam i učinila.

 

Tada mi je rečeno da se previše roditelja javilo na tu akciju i da ću biti stavljena na listu čekanja u slučaju da netko odustane od avansnog plaćanja. Škola nije očekivala toliki odaziv na tu akciju (sljedeće godine cijene idu gore, a ovo je popust od 20% na staru cijenu!) i da će škola biti u financijskom gubitku ako nam svima omogući takav način plaćanja.

 

Obzirom da u originalnoj ponudi nisu bila navedena nikakva ograničenja, već je pisalo da SVAKI roditelj ima pravo na popust od 20% na avansno plaćanje, da li i dalje imam pravo na to iako je škola tijekom akcije promjenila uvjete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Zakonu o obveznim odnosima, ponuda je prijedlog za sklapanje ugovora učinjen određenoj osobi koji sadrži sve bitne sastojke ugovora. Je li "papir" na kojem vam je učinjen prijedlog - popust 20% na avansno plaćanje - sadržavao i druge bitne sastojke ugovora?

 

Ako ustanovimo da je taj papir bio ponuda sukladno Zakonu o obveznim odnosima, ponuditelj je vezan svojom ponudom osim ako je isključio svoju obvezu da održi ponudu, ili to isključenje proizlazi iz okolnosti posla (ako nije tako, ponuda se može povući samo ako je ponuđenome izjava o povlačenju stigla prije primitka ponude ili istovremeno s njom).

 

E sad, prihvat ponude se u ovom konkretnom slučaju sastojao u tome da se javi učiteljici do kraja 6. mjeseca, što vi jeste učinili, čime se smatra da ste ponudu prihvatili.

 

Međutim, u slučaju eventualnog spora, sve je to vrlo teško dokazati i ovisit će o tumačenju zakona, s obzirom da pravih dokaza ni o postojanju ponude, ni o njezinom prihvatu, ustvari nema, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija