Jump to content

Razvod..


monti

Preporučene objave

Molim vas da mi pomognete. Majka sam troje malodobne djece. Pred razvodom sam braka. Suprug i ja imamo zajedničku kuću kao bračnu stečevinu.

 

U razgovorima pristaje da djeca budu kod mene, predlagala sam mu da nam kupi dvosoban stan a da on zadrži kuću koja je jako velike vrijednosti. Ali on ne pristaje na to. Jednostavno ne želi ništa, a nas tjera iz kuće. Ne želi ni da se kuća proda pa da se novac podijeli, a ja sa djecom nemam kuda.

Inače ima i tvrtku koja je na njegovom imenu, super radi, jako puno ima novaca, tvrtka je također nastala za vrijeme braka.

Što da radim u vezi diobe kuće... Kako je to pravno uređeno, ako on želi prodati kuću, ne želi me isplatiti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ste pred razvodom, obavezno pred sudom navesti koju imovinu imate i neka se u presudi navede da je ta imovina bračna stečevina i kako će se podjeliti između bivših bračnih drugova što će produžit postupak razvoda. ako ni nakon donošenja te presude on ne želi prodati kuću tražit ćete sudsko razvrgnuće suvlasničke zajednice pa ako ni tada neće to je problem jer tada kuća ide na dražbu i sudski ćete ju prodat,ali ne za tržišnu vrijednost nego za neku smješnu cifru, a to nije nikom u interesu.

niste napisali na kome je kuća u zemljišnim knjigama,ako je na njemu eto problema-morat ćete tužbom utvrđivat da ste i vi suvlasnik

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru.

Nakon što je kuća uzidana i nakon što smo uselili, bila je samo na njegovom imenu, ali uz moje i mojih roditelja inzistiranje, prije nekoliko godina sam i ja upisana kao suvlasnik.

 

Znači, ako bi on do samoga kraja ustrajao u nepristrajanju na prodaju kuće, kuća se može prodati uz posredovanje suda, iako se jedan od suvlasnika s tim ne slaže (suprug)?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

super, al vi pokušajte da se i u presudi kojom se brak razvodi ta kuća navede kao bračna stečevina u suvlasništvu stranaka-tak bi trebala glasiti formulacija.

vi već sada , ako je situacija takva kakva je možete tržiti razvrgnuće suvlasništva, a pobliže o načinima razvrgnuća suvlasništva, među ostalim i sudskog imate u zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima članak 47 do 56

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija