Jump to content

ovrha vodoopskrba


damirhr

Preporučene objave

Poštovani , prekjučer sam (13.07.2015) primio PRIJEDLOG ZA OVRHU za neplaćene račune za vodu. Prijedlog za ovrhu pisan je 18.06.2015 ,ja sam sporne račune platio 17.06.15 (imam potvrde o uplati).

 

Sa prijedlogom za ovrhu došla je uplatnica na iznos dva neplaćena računa i 160kn troškova ovršnog prijedloga.

 

S obzirom da sam račune platio prije nego je pisan PRIJEDLOG , jesam li obavezan platiti tih 160kn ili da zovem javnog bilježnika koji je pisao prijedlog odnosno pošaljem prigovor sa potvrdama o uplati?

 

Od kada ide 8 dana za prigovor. Unutar osam dana moram poslati poštom prigovor ili mora doći do bilježnika unutar osam dana?

 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

I nama se desila situacija sa Vodovodom....

Naime, u 6. mjesecu 2015. godine dobili smo prijedlog za ovrhu koje je pisano/donešeno u 12. mjesecu 2014 godine (dakle 6 mjeseci PRIJE nego nam je isto dostavljano, dakle do 6. mjeseca nismo pojma imali da je išta takvo pokrenuto).

(U siječnju sam prilikom pregledavanja računa uočila da sam jedan račun iz kraja 2014. godine preskočila prilikom plaćanja, te sam isti platila (dakle u siječnju). To je jedan od računa za koji je pokrenut prijedlog za ovrhu.)

 

Po primitku prijedloga za ovrhu, isti dan sam poslala dokaze o uplati (iz siječnja 2015.) čime sam dokumentirala da dugovanje ne postoji. Vodoopskrba je priznala nepostojanje dugovanja. ALI sada me se traži podmirenje troškova ovrhe od 187,50 kn jer je uplata izvršena nakon pokretanja prijedloga za ovrhu (o kojoj mi nismo bili niti upoznati do lipnja ove godine). U odvjetničkom uredu su mi rekli da su od Vodoopskrbe u siječnju ove godine dobili obavijest da privremeno obustave daljnji postupak (valjda kada su dobili uplatu)...

 

To bi bio ukratko opis događanja, a u biti moje pitanje je slijedeće:

Da li postoji kakav zakonski rok u kojem javni bilježnik mora dostaviti obavijest/rješenje ili bilo što tome slično onome nad kime se treba provesti ovrha? Mogu li se na to zakonski pozvati kako ne bih trebala plaćati troškove? Mogu li tužiti koga od stranaka obzirom da su mi prouzročili probleme i troškove i u biti sada u 6. mjesecu poslali zahtjev za ovrhu za dugovanje koje ne postoji jer je podmireno 5 mjeseci prije nego što nam je poslana bilo kakva obavijest?

 

Unaprijed hvala na pomoći.

 

LP, Nataša Grujić

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molila bih HITNO odgovor na moj problem... dakle, postoji li zakonski rok u kojem je javni bilježnik dužan poslati ovršeniku rješenje odnosno prijedlog o ovrsi?? Naprosto mi je nevjerojatno da to može pola godine negdje "čekati" prije nego bude upućeno stranci, a da pritom nitko nemora snositi odgovornost....

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija