brsupraha objavljeno: 29. srpanj 2015. Dijeli objavljeno: 29. srpanj 2015. Poštovani, želim u jednom dalmatinskom mjestu peći na roštilju plavu ribu i prodavati je.Dakle gosti bi je uzimali u prolazu kao što se npr. prodaju kokice ili palačinke.Od grada sam mislio iznajmit javnu površinu i tu obavljati djelatnost. Stoga me zanima slijedeće: 1.Pretpostavljam da moram otvorit obrt al neznam pod koji bi to tocno objekt pripadalo odnosno koji bi bio naziv objekta? 2.Koja su davanja za tu vrstu objekta koja se unaprijed znaju? 3.Koja je situacija sa fiskalnom kasom(jel moguće vršit naplatu na neki drugi način)? 4.Ako imate kakav dodatan savjet na što bi trebalo pazit bio bih zahvalan. Hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NuJerz2001 odgovoreno: 23. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 23. listopad 2015. Bog, tako je treba otvoriti obrt i to je nekakav objekt jednostavnih usluga, koji je vezani sto znaci da treba imati skolu kuhar konobar ili tecaj za osposobljenost (posluzitelj jela i pica i pripremac jela i slastica) ili zaposliti nekog tko to ima. To je uvjet. A drugo treba ishoditi ugovor o zakupu javne povrsine s lokalnom samoupravnom. Za davanja ide ono klasicno nekih 800kn godisnje trosak za tvrtku i to Obrtnickoj komori, a u poreznoj viditi za ostalo. Ugostiteljstvo je pa nemoze biti pausalan obrt stoga treba imati fiskalnu kasu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
biljana990 odgovoreno: 12. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2016. Bok, otvorila bih obrt jednostavnih jela na klupi pekla bi palačinke,langosice na moru zanima me dali dok ne traje sezona mogu to raditi unutar trgovačkih centara.Jesu li isti uvjeti kao i izvan objekta ili se to onda mijenja znači u trgovačkom centru bih pekla u nekom prolazu ali unutar njega.Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NuJerz2001 odgovoreno: 28. siječanj 2016. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2016. Bok, otvorila bih obrt jednostavnih jela na klupi pekla bi palačinke,langosice na moru zanima me dali dok ne traje sezona mogu to raditi unutar trgovačkih centara.Jesu li isti uvjeti kao i izvan objekta ili se to onda mijenja znači u trgovačkom centru bih pekla u nekom prolazu ali unutar njega.Hvala unaprijed Bog Biljana, uvjeti su isti kao i na plaži samo kad je na plaži onda ti treba suglasnost lokalne samouprave a ovo u trgovačkom centru ako se radi o površini koja u njihovom vlasništvu onda ugovor o zakupu, a ako je vani na javnoj površini onda od grada/općine suglasnost također. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.