Jump to content

poništenje odricanja- pravne osnove?


pravilna

Preporučene objave

nakon smrti osobe bez oporuke kako se dijeli imovina među bračnim partnerom preminulog i njegovo dvoje djece?

 

ako su se djeca odrekla nasljedstva u korist majke, da li postoji mogućnost da jedno od djece promijeni mišljenje (nestalo je međusobno povjerenje) i na kojoj pravnoj osnovi, te da dobije ono što bi mu po zakonu pripalo da se nije odreklo imovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nasljednička izjava je neopoziva.

 

ako je osoba koja je potpisala nasljedničku izjavu došla sa ostatkom obitelji u ured, gdje joj je bila predana izjava i nitko je nije obavijestio da se u nikakvim okolnostima (da li baš u nikakvim okolnostima), ta izjava ne može promijeniti, nije joj to rekao niti odvjetnik, niti itko drugi, da li se može smatrati da osoba nije bila u potpunosti upoznata sa dokumentom koji potpisuje. ili se smatra da potpis na dokumentu na kojem to vjerovatno piše (a službena osoba je nije upozorila na ključne točke dokumenta niti na to da bi trebala dokument pažljivije pročitati) jest presudio. naime, nije svatko upoznat sa zakonima, niti ima obavezu biti. primjerice, oporuku potpisnik oporuke može promijeniti. dužnost pravnika jest da obavijesti osobu o svim konzekvencama papira koji potpisuje. ovdje je sve bilo riješeno u 5 minuta.

 

postoje još neke specijalne okolnosti ovog slučaja koje na forumu ne bih htjela obrazlagati. da li baš ne postoje apsolutno nikakvi posebni slučajevi u kojima bi postojala pravna osnova da osoba dobije svoj zakonski dio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija