Jump to content

Etaziranje


Bianka11

Preporučene objave

Postovani,

 

trebalo bi mi jedno objasnjenje:-)

 

Kuca je podijeljena na 4 vlasnika ali u dvanaestinama. ja sam vlasnica 1/12 . Svi smo se slozili za etaziranje, ali mene i druga dva vlasnika muci samo jedno. Kako smo svi vlasnici dvanaestina, kako se racuna etaziranje ? Osoba koja ima najvise djelova je sebi prepisala najvise kvadratnih metri. Da li se u tom slucaju kuca djeli na iste kvadrate ili sada to prelazi u cestice? ( kako nam je objasno vlasnik sa pola kuca) Kuca ima tri stana (jedan oko 75 m2, drugi 35.50 m2 i treci 35.30 m2), ali koji nemaju istu kvadraturu, s time sto na tavanu postoji jos jedan stan koji nije uredjen(oko 64 m2 ). Kuca ima okucnicu, spremista, stepenice zaj balkoni itd, da li u tom slucaju kod etaziranja, svaki vlasnik moze traziti ili se mora podijeliti na istu kvadraturu???

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima koji je dosta hitan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam što Vi i ostala dva suvlasnika dobijate s dijelom od 1/12(oko 17 m2),budući da jedan od suvlasnika ima omjer 9/12,glede čega nevidim na koji način povezati posebni dio nekretnine sa suvlasničkim dijelom od 1/12, a da pri tome predstavlja samostalnu uporabnu cjelinu.

 

Hvala na citanju i na odgovoru

 

Zanima me koliko imamo prava na kvadrate, jer moja polumajka i ja bi prodale svoj dio. I nije isto ako prodajemo 50 m2 ili 40 ... Jer kada sam spomenula taj dio kod etaziranja(postavila sam najjednostavnije pitanje koje postoji, koliko ja sa mojih 1/12 imam kvadrata, dobila sam odgovor da nema tu kvadrata, nego da su to sad cestice :-? i nije mi znao dati odgovor,zato sam malo zbunjena i neznam kako prihvatiti njihove odgovore koje zato trazim po net-u :(

Vlasnik polovine kuce ima 6/12, moja polumajka 2/12 , treci vlasnik 3/12 i ja 1/12.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji li eventualno međusobni dogovor oko isplate,npr da vi prodate svoj idealni suvlasnički, dio jednom od suvlasnika.

 

 

Ja bih svoj prodala bilo kome, jer kako imam najmanji dio najlakse za prodat, vlasnik 6/12 zeli prodat isto tako svoj dio, ali nije mu u interesu kupiti moj dio jer bi trebao platiti porez, pa smo gledali da moj dio udje u njegov i da proba prodat sve zajedno,moja polumajka nema mogucnosti kupiti moj dio, kao ni treca vlasnica. I opet je pitanje koliko moja polumajka i treca osoba imaju kvadrata (sve se vrti oko toga - ja sam ostala u dobrim odnosima sa mojoj polumajkom )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija