Jump to content

odlazak s djecom u drugu državu


Samo Jasna

Preporučene objave

Razvedena sam majka s dvoje maloljetne djece (7g. i 11g.), po sudskoj presudi sam im zakonska zastupnica i skrbnica. Razvod je pokrenut u 10 mjesecu 2011. godine da bi bio okončan u 02. mjesecu 2014. godine, zbog toga što se moj bivši suprug odselio i nije prijavio novo mjesto boravka, sve dok mu nije istekla postojeća osobna iskaznica, a i radio je na crno. Sudskom presudom mu je dodjeljeno 2.200,00 kn alimentacije. Kako nikako nije uplačivao svoju zakonsku obvezu, u 4. mjesecu ove godine sam predala zahtjev na CZSS za privremeno uzdržavanje djece.Nakon što su ga locirali i tražili da im se hitno javi, i nakon što je saznao da će mi to odobriti i da ga možemo i budemo kazneno prijavili i oni i ja, počeo je uplačivati redom: četvrti mjesec ove godine - 1.100,00 kn, peti mjesec ove godine 1.000,00 kn, šesti mjesec ove godine 450,00 kn, da u sedmom mjesecu ove godine već ne bi bilo nikakve uplate. Kada ga pitam uvijek je "iza nedjelje" ili "za desetak dana" isl. odugovlačenja. Tako je bilo i onih tri i pol godine prije predaje zahtjeva CZSS. Ja osobno radim na pola radnog vremena za minimalnu plaću, te dobivam dječji doplatak. Dobila sam informaciju da bi mogla se zaposliti u drugoj državi sa pristojnom plaćom (u odnosu na ovo što mogu dobiti u RH), i već neko vrijeme vrtim tu mogućnost po glavi. Međutim, znam da bi mi za to trebala i dozvola bivšeg supruga, što je nemoguće, jer je izuzetno inatljiva osoba i znam da mi neće dati svoju dozvolu, iako se za njih ne brine niti financijski niti ih viđa. Zadnji put ih je vidio u četvrtom mjesecu ove godine ( i to ne bi da ga nisu zvali iz CZSS ), a prije toga za Božić 2013-te godine.

Što mogu napraviti, koga mogu pitati i kome se mogu obratiti da dobijem mogučnost djeci osigurati pristojan život. Nisam tip osobe koja traži socijalnu pomoć i osobno ću radije ići negdje odraditi nekakvu ispomoć za naknadu nego biti na teret države. Imam zdrave ruke, zdrave noge, a na kraju krajeva još uvijek i zdravu pamet da svojoj djeci zaradim za kruh, al neznam kako da to izvedem. Svaka pomoć, svaki savjet bi mi dobro došao i bila bi vam jako zahvalna na njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija