Jump to content

kako stjeći valsništvo okućnice???


trozubac

Preporučene objave

Na temelju prava korištenja sjedinjena je vikend kuća s društvenim zemljištem, u omjeru samo di leži vikendica.(Vikendica od trenutka građenja 1968 posjeduje građevinsku dozvolu). Problem je u okućnici koja je korištena od tada pa do dns, s time da se vodi na jednoj k.č. za više vikendica,ali svaki je svoj dio ogradio zidićima i tako uživa godinama.Prijašnji vlasnik napravio je parcelacijksi elaborat ali su nas prije desetak godina uvjeravali da nema pravni učinak. Predmetna okućnica bila je predmet sudskog psotupka između šumarije i grada ,te je godinama stajala plomba .Međutim prošle godine presudom ta nepodijeljena k.č (gdje su sve okućnice nas susjeda) Hrvatske šume postaju vlasnici. U 12.mjesecu 2014.poslan je javni poziv na otkup zemljišta(okučćnica),za koji ja nisam ni znao(saznajem slučajno danas).Na predmetnoj k.č. imam sagrađenu baraku od 20 m2 koju sam legalizirao.

Kako da steknem pravo vlasništva na toj okućnici?... (a bez da otkupljuem od Hrv.šuma),jer smatram da je dugogodišnje uživanje kako moje tako i prijašnjih vlasnika temelj za upis prava vlasništva,a i k.č nije parcelirana. molim pomoć ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija