Jump to content

ostavinska rasprava


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

naravno da je trebala biti, dapače sud je morao istražiti rodoslovlje i adrese pretedenata na nasljedstvo, a ako nije uspio u tome morao je staviti poziv za ostavinsku raspravu na oglasnu ploču suda.

 

Zašto nije provedena rasprava ovako Vam ne mogu reći. Presumiram da smrtovnica postoji i da je sve krenulo od tuda. Ukoliko nije bilo oporuke aplicira se zakon pa je sve naslijedio tetak no postoje još neke sitnice do kojih ćemo doći kasnije, ako one iskrsnu.

 

Moram Vas upitati kako je preminula Vaša teta te što stoji u matici umrlih?

 

U očekivanju Vaših vijesti ostajem sa srdačnim pozdravom

 

Kroki

 

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

morate ići kod matičara u uredovno vrijeme te zatražiti da Vam se ista izda radi ostvarivanja prava u ostavinskoj raspravi.

 

Zaista mi je žao što Vam je bliski srodnik preminuo od raka. Isto iskustvo imam i ja pa pretpostavljam koje ste sve patnje prošli. Primite moje izraze sućuti.

 

No ako je preminula od raka vjerojatno je bila u bolnici pa je morala po službenoj dužnosti biti sastavljena smrtovnica te obaviješten matičar.

 

Sve ovo do sada mi je previše čudno pa nakon što kontaktirate matičara (nazovite prvo nadležnog po mjestu smrti Vaše tete) a onda ćemo dalje vidjeti.

 

Srdačan pozdrav

Kroki

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas, otac je očekivao poziv za ostavinsku, nije ga dobio. Svoje očitovanje o nasljedstvu misli da je trebao dati, bilo ono sa htijenjem uzimanja dijela ili ne. No ta prilika očitovanja, do sada nije izvršena. Može li doći do zastare i koji dio zakonski pripada mom ocu, kao bratu umrle sestre?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija