Jump to content

Dozvola za gradnju


Drace

Preporučene objave

Poštovani na Pelješcu imam u naslijedstvo kamenu kuću-koja je sluzila kao magazin za mreže i ostale stvari kod ribanja.Objekat je bez krova i star je preko 100 god.Njeni gabariti 6x5 m a ispred ima zemljišta 30 kvm.

Moje pitanje je slijedeće : da li mi je potrebna dozvola za izgradnju i ako jes da li mogu da istu dogradim jos spratova.Navodim da su sve okolne kuće izgrađene na dva ili tri sprata a osnova im je bila kamena kuća-magazin kao moja.Napominjem da bi eventualna izgradnja onakva kava jes narušila urbanistički izgled tog dijela mjesta.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, za nadogradnju vam svakako treba dozvola. Pod uvjetom da je objekat legalan i da bi radovi bili u skladu s prostornim planom.

 

Najtočniju informaciju da li možete što raditi će te dobiti ako zatražite lokacijsku informaciju u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Općine/Grada, što možete (g)raditi na objektu i da li postoje kakovi posebni uvjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija