Jump to content

mjesto za parkiranje ispred obiteljske kuce


PojmaNemam

Preporučene objave

Pozdrav, zivim u obiteljskoj kuci koja se nalazi u redu kuca, takodjer imamo ogradjeno dvoriste ispred kuce te ispred ogradjenog dvorista se nalazi nogostup za koje placamo zemljarinu. Pitanje je da li imam prednost prilikom prakiranja nad drugim vozačima pošto ipak ja placam zemljarinu i to mjesto se nalazi neposredno ispred moje kuće.

:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprosti ali pitanje je balkansko,prometnica i nogostup je javno dobro,isto kao u svakoj ulici u gradu,da li si ti ikad parkirao u Petrovoj,Šulekovoj,Savskoj ili bilo kojoj ulici ugradu ispred neke stambene zgrade i zapitao se da li si zauzeo mijesto nekom tko stanuje u toj zgradi?

Prema tome tvoje je dvorište a ne javno prometna površina a ako netko parkira ispred tvojih ulaznih vrata ili kolnog ulaza to je potanje njegove kulture a ne prava. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o privatnoj kući ne zgradi ... plaćam zenljarinu za prostor ispred kuće dakle trebao bih imati veće pravo nego moj susjed ili ako zakon kaže drugačije ... molim da pravnici odgovaraju ... ili možda niti jedan pravnik ne zna ama baš ništa o ovome. Ne da mi se gnjaviti moju odvjetnicu pošto joj ova vrsta baš ne leži a i bavi se važnijim slučajevima ... no kako mi se čini pravna pomoć premo intrneta je još u povojima pa ću je morati zagnjaviti i s ovim problemom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Štovani,

 

Nisam pravnik, međutim zaintrigiran sam Vašim postom pa se javljam unatoč blagonaklonom upozorenju da molite pravnike za odgovor. Kažem, nisam pravnik, i neću Vam pružiti onakav odogovor kakvog biste vjerojatno željeli čuti, ali sam uvjeren da ćete polučiti nešto iz niže iznijetog. Naime, i ja stanujem u kući u nizu u manjem gradu gdje NemamPojma da se za prostor ispred kuće plaća ikakva zemljarina. No, pretpostavimo da je to kod Vas slučaj. Naše je mjesto turističko i gotovo svako domaćinstvo ima po 2 ili 3 auta, a k tome još pribrojimo i ponekog motoriziranog gosta (osobito u ljetnim mjesecima), pa su tu Scooteri, Yamahe, itd. Ponavljam, nisam pravnik ali sam susjed, a obično se o susjedima zna poprilično toga, ako ništa, a ono tko mu često dolazi u goste, a daj Bože i njemu i meni takvih prijateljski naklonjenih ljudi što više.. Između susjeda i susjeda, dakako ima razlika. Mi smo riješili taj problem da neki susjedi toleriraju bez problema zaustavljanje pred njihovim ulazom i od toga ne prave problem, (ne čini li Vam se da bih i ja mogao biti među njima??), dok su drugi u svojoj inventivnosti, a sve u cilju zaštite svoje privatnosti i komoditeta pred svoje ulaze postavili prenosive stupiće, lance, špage, drvene palete iz Peveca, znakove sa zabranom parkiranja, nakon niza uzaludno ostavljenih ceduljica na vjetrobranskim staklima, s naputcima o pravilnom parkiranju, te su time riješili svoj problem. Nadam se da biste u ovoj šarolikosti ideja mogli naći rješenje za sebe, pažljivo izmjeriti prostor pred ulazom u kuću kojeg smatrate Vašim i na taj si način dugoročno osigurati parking za svog limenog ljubimca ili prolaz do garaže do koje Vam je pristup onemogućen bez potrebe dokazivanja susjedima tko je u pravu, a tko nije. Iskreno će me veseliti ako sam Vam na bilo koji način pomogao. :-P:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija