Jump to content

što če se desiti ako?


nela

Preporučene objave

Suprug i ja smo pred razvodom nakon 15 godina zajedničkog života.Imamo malodobno djete od 9 godina.Ja več duže vremena razmišljam da se odselim od njega.Čak sam razmišljala o preseljenu u drugi grad gdje mi je osiguran i posao.Posjedujemo dva stana i dva automobila pa me zanima dali on mene može tužiti ako ja odem od njega sa automobilom koji je kao moj,a ustvari se vodi na njegovom imenu.Dali ima me pravo tužiti?Jer meni je automobil potreban za posao.I kakav je postupak kada jedan od supružnika napusti zajednicu?Isto tako kako se možu izbječi mirenja,najviše bih voljela da to ide preko odvjetnika,a ja da se samo pojavim na kraju na podpisima.

LIJEP POZDRAV!!! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do pravomoćne presude o diobi bračne tečevine automobil je njegov. I može slobodno pozvat MUP i prijaviti krađu i oni će vam oduzeti automobil, i naravno napraviti puno neugodnosti bez obzira na vaša objašnjenja da je to zajedničko i da je razvod, onbi budu kao i uvijek do sada rekli da to "rješite na sudu" !! Efikasan MUP !!

 

Vezano uz stanove, hm, neznam da li sada dok još niste u postupku sudske diobe bračne tečevine možete tražiti priv. mjeru upisa zabrane raspolaganja na oba stana, nemojte samo na jednom, ipak i drugi je vaš, u dijelu, pa je bolje na oba. Isto tako neznam za aute, no za aute možete fino uzet knjižicu vozila i prometnu od jednog i kao fol "izgubiti ih" tako bar neće moći odmah prodati aute, nego ako će to htjet, morati će raditi duplikate i dosta procedure proći.

 

No morali bi djelovati brzo i .. odmah po pokretanju spora (ako se nemožete dogovoriti) tražiti upis spora o utvrđivanju bračne tečevine na stanove !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam imala sličan slučaj, čak i malo gori jer je auto glasio na doo kojeg je on vlasnik, i otišla sam skupa sa autom, naravno i djecom u njemu, knjižicom vozila,prometnom i svime, i mogu vam reći da je auto još uvijek u mojoj garaži....istina, bez registarskih pločica koje je dotični jedne noći strgnuo....I pozvao je policiju...ali sorry, kakvi god da jesu...nikom ne otimaju da bi dali drugom...pa stoga nek me tuži :-D

Samo ja nisam napravila ovo sa stanovima, a trebala sam,pa sam mu dala lufta da napravi s time čistu kemiju. A već su mu se počeli klimati temelji te instant akcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija