Jump to content

registracija i tehnički


anonimno

Preporučene objave

Nalazim se na godišnjem odmoru koji je iznenada produžen (iz firme su javili da mogu ostati duže), ali problem je u tome što mi registracija ističe za 3 dana. Što mi je činiti? Ima li mogućnosti opravdanja u slučaju da me prometna policija zaustavi u toku tih 10-ak dana po isteku (u dragom gradu sam, a čeka me i put od 300km do doma) ili jednostavno to moram obaviti najkasnije na dan isteka. Stvarno bi mi bilo žao ne iskoristiti mogućnost produženog odmora, a ne bih htio kaznu zbog prekršaja. Zna li tko što o tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tehnicki ti se tolerira do kraja mjeseca, ali se bojim ako te budu kaznjavali za osiguranje da ti budu prikeljili i tehhnicki

 

 

A sto se tice osiguranja, istekom onih 24 sata zadnjeg dana si u prekrsaju, i samo o tebi i tvom umijecu ovisi hoce te kazniti ili ne za taj prekrsaj,naravno ako te zaustave,a ako ne daj boze napravis prometnu pocekni rok ti je 30 dana, odnosno tvoje osiguranje u tih 30 dana nakon isteka isplacuje stetu,ako kod njih produzis policu osiguranja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od prije neku godinu, za fizičke osobe nema sankcije ako vozilo nije tehnički pregledano, tj. zbog isteka tehničlkog pregleda. Sam tehnički vrijedi do kraja mjeseca.

Što se tiće police osiguranja, i ona vrijedi do kraja mjeseca, i dalje pod određenim uvjetima, i po tom pitanju nema prekršaja po zakonu o osiguranju (obavezno osiguranje od automobilske odgovornosti).

No novi zakon sankcionia kaznom od 500 kn istek prometne dozvole, a ona vrijedi do datuma kako je to napisano na poleđini iste.

Tehnički tj. produženje se može obaviti u cijeloj RH (paltiš policu, zaštitu okoiša i dr.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ne slažem se s ovim informacijama da neće biti prekršaja. Koliko ja znam kod nas policija svakih 15-dana iz kompjutera izvlači vlasnike vozila koji u roku 15 dana od isteka nisu obavili tehnički pregled i rgistraciju vozila i produžili prometnu dozvolu ili vratili pločice. pa makar vi to napravili i 20. dan od isteka, oni opet podnose prijavu da niste u roku. I samo je stav suca o tome da li će vam izreći opomenu ili 500 kuna kazne. Tako da bolje savjetujem da se sve napravi na vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Registracija i tehnički ti vrijede do zadnjeg dana u mjesecu, a osiguranje bi trebalo produžiti mada i se i ono pokriva 30 dana nakon isteka (kako je anonimus napisao), a policija neće kazniti već samo upozoriti na istek, ali bilo bi pametno produžiti osiguranje i tehnički na vrijeme jer ukoliko dođe do prometne nesreće sa vrlo teškim posljedicama kao smrt ili velika mat.šteta..........??????? osiguranje će se svim silama ograđivati.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl. 250. Zakona o sigurnosti prometa na cestama:

St1) Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, vratiti prometnu dozvolu i registrarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

st.8)Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kn kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila koji postupi suprotno odredbama ovoga članka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija