Jump to content

samohrani otac


wolficaa_8

Preporučene objave

pitanje moj suprug je dobio skrbništvo nad kćerkom, i bivša žena plaća alm. 550 kn što je ispod svakog prosjeka, ona je nezaposlena da li ima smisla tražiti povećanje alimentacije.

 

I s moralne i s pravne strane gledajući bez obzira na to što je ista nezaposlena njezina je dužnost brinuti se i uzdržavati za dijete.

 

Ja na to gledam ovako. Osobno sam rastavljen i imam 2 mldb djeteta koja su nakon razvoda braka odlukom nadležnog suda ostala živjeti samnom.

 

Ako ja mogu , želim i moram sve svoje mjesečne prihode plus sve svoje vrijeme od 00,00 do 24,00 / dan posvetiti djeci i njihovim potrebama ( doručak, ručak, večera, škola, slobodne aktivnosti, zadaće, prijatelji, itd...) pa može i mora kako kod zna i umije i ona barem sa minimalnim iznosom koji propisuje zakon a to nije ispod 1000 kn po djetetu, sudjelovati u istome.

 

Posla ima za one koji žele raditi, samo je upitna plaća za koju će netko pristati da radi.

Neka radi i 3 posla istovremeno. Na što joj vrijeme ide, ako se ja brinem za djecu ? Neka radi i neka zaradi.

 

Samo neke osobe nisu svjesne svoje odgovornosti kao roditelja pa ih je potrebno ružiti i prava djeteta tražiti putem suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitanje moj suprug je dobio skrbništvo nad kćerkom, i bivša žena plaća alm. 550 kn što je ispod svakog prosjeka, ona je nezaposlena da li ima smisla tražiti povećanje alimentacije.

 

A otkuda da ona uopće plaća i ovo što plaća ako je nezaposlena?

 

Institucije države i Zakon bi trebali napraviti vrlo jasnu razliku između onih obveznika alimentacije koji izbjegavaju plaćanje, i onih koji objektivno ne mogu plaćati.

Ako netko skriva prihode, posjeduje značajnu imovinu, izbjegava se zaposliti iako ima priliku i živi standardom kojije daleko iznad iskazanih pihoda (jer ga primjerice fimanciraju roditelji) - onda takvu osobu zakon treba sankcionirati.

Ali ako se radi o osobi koja uistinu nema ni za sebe - kakvog ima smisla od te osobe nešto tražiti i ako to ne ispuni još ju i kažnjavati - čak i zatvorom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija