Jump to content

Neusklađena međa i ucjena


Maja23234

Preporučene objave

Dobar dan,

Molila bih za savjet što učiniti.

Vlasnica sam male kućice koja mojoj obitelji služi kao vikendica. Htjela bih je prodati.

Angažirala sam geodeta da sve ucrta u katastru i uskladi ako šta treba i ne slaže se međa (kaže on da se nikom ne slaže u tom gradiću). On je sve izmjerio i poslao obavijest susjedima da potpišu suglasnost međutim jedna od susjeda je ne želi potpisati. Ona je 1983. radila izmjeru zemljišta i njoj je ispalo da njeno ide preko jednog majušnog dijela mog zemljišta (čošak) ali ona nije imala nikakve primjedbe, nije išla to riješavati, ništa.

U planovima se vidi da je 1968. kad je moja obitelj kupila gradilište isto bilo iscrtano kako je i sada. Ograda je tamo od '68. Mi uživamo to zemljište od tada, bez ikakvih primjedbi susjede.

Tako da su sada u katastru dvije crte na tom dijelu, jedna od uživanja i druga kako je izmjerio njen geodet (nadam se da dobro objašnjavam, tako nekako mi je rekao moje geodet). Taj komadić zemljišta se preklapa.

I susjeda ne želi potpisati suglasnost. Zapravo bude ali traži 7000 kn za potpis.

Realna vrijednost tog komadića je 500 kn maksimalno.

Meni je 7000 kn bogatstvo. Vikendicu prodajem u bescjenje zato što mi novac treba. Ona to zna i ucjenjuje.

Znate li možda kada bih išla s tužbom koliko bi to trajalo, radi li se tu o dosjelosti i kolika je šansa da dobijem spor?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru kao i svim savjetima što da napravim.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi svi, sa nekoliko strana smo čuli da takvi sporovi mogu trajati godinama (1,2 pa I 10), a to mi nije opcija jer mi je u interesu prodati vikendicu tako da ćemo susjedi dati novac. Mojoj prijateljici je jedna odvjetnica rekla da se obavezno mora imati tabularna izjava. Može li mi netko reči zašto, što ta tabularna izjava znači? Koliko sam ja shvatila geodetu ukoliko susjeda potpiše dokumente da se slaže sa međom to je onda to. Za svaku sigurnost sam htjela da se ovjeri I dokument kod javnog bilježnika da susjeda prihvaća među takvu kakva je, međutim sad me malo zbunila tabularna izjava. Koja je razlika između obične izjave I tabularne izjave? Zahvaljujem na pojašnjenju. Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija