Jump to content

Tamburaski sastav koji svira na crno


Liilli

Preporučene objave

Možete prijaviti neplaćanje poreza ili rad na crno.

 

ps

Vidim da vam je motivacija za to osveta bivšem, tj. (neodgovornom) ocu vašeg djeteta. Iako je prijava rada na crno nešto što je za pozdraviti, razmislite o svojim motivima.

Hoće li vama i djetetu biti bolje ako motivirani malicioznom pakosti činite štetu ocu djeteta, makar je takav kakav jest?

Zar ne bi bio korisniji kakav konstruktivni pristup?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naprimjer koji? Uviđam da pitanje (pretpostavljam da ste vidjeli i moje prijasnje postove nevezane za ovu temu), zvuci kao da zelim napakostiti bivsem....ali mogla sam to i ranije napraviti, tj. prije godinu i vise kada smo se rastali...sada sam hladne glave i zaista nije posteno (kad pogledam ljude koje poznajem i krvavo zarade svaku kunu svojim radom i placanjem poreza drzavi), da netko vec godinama vara drzavu... Pustimo na stranu nase odnose i to jel se ja osvecujem ili ne ali tko ce tome stati na kraj?

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... i zaista nije posteno (kad pogledam ljude koje poznajem i krvavo zarade svaku kunu svojim radom i placanjem poreza drzavi), da netko vec godinama vara drzavu... Pustimo na stranu nase odnose i to jel se ja osvecujem ili ne ali tko ce tome stati na kraj?

 

Kod nas je ovo sa neplaćanjem poreza na razne povremene zarade ili razne sitne dodatne djelatnosti zapravo mnogo više problem državne biroktacije koja postavlja vrlo krute idiotske zakone i pravila.

Uvjerenja sam da bi većina ljudi bili spremni platiti neki simbolični paušal ili mali porez na takve djelatnosti. Ali kod nas jednostavno ii ne smiješ raditi ili si odmah u kategoriji poduzetnika koji bi valjda i knjige trebao voditi.

 

To sa svirkom vam je isto u jednoj sivoj zoni. Prvo, trebali biste dokazati da dečki sviraju za novac. Jer oni možda sviraju 'za prijatelje'.

Zakon regulira da se troškovi raznih hobija ne priznaju kao porezni odbitak, ali i zarada ostvarena nekim hobijem ne smatra se prihodom. Znam, siva zona...

 

 

 

Evo jedan drugačiji primjer s kojim sam se upoznao ovih dana.

 

Pčelari prodaju med, ali povremeno i propolis kapi i druge proizvode.

Većini je to zapravo dodatna djelatnost.

Za propolis kapi pčelar kupi litru ili dvije 70%-tnog medicinskog alkohola u kojem rastopi propolis koji skupi iz košnica. I sad je neki pametnjaković u nekom ministarstvu odlučio da svi proizvodi koji sadrže više od 1,2 % alkohola spadaju pod režim trošarina.

I tako pčelar koji proda bočicu 20 mililitara alkoholne otopine propolis kapi postaje ilegalni proizvođač ili diler alkohola i čini carinski prekršaj u vezi trošarina sa kaznama 5000 kuna.

Ali pčelar ne može recimo platiti 80 kuna trošarine koja bi bila za dvije litre alkohola.

On se mora registrirati za proizvodnju ili/i distribuciju alkohola i tako plaćati trošarinu.

 

Blesavo?

Ne. To je Hrvatska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija