Jump to content

Vožnja pod zabranom


dado_pu

Preporučene objave

Poštovani, molio bih Vas veliku pomoć.

Dakle, dana 07.11.2015. sam pokušao preći granicu HRV i BIH sa iznajmljenim kombijem da bih otišao po mamu i njene stvari jer se našla na ulici jer je bila izbacena iz kuce od strane njenog tadasnjeg decka. Mene tog dana nisu pustili preko granice jer sam vozio pod zabranom koja je navodno trebala isteci 08.11.2015. ( po njihovom - tog dana mogu početi voziti) a to mi je jako sumljivo.

Znači ja sam dobio doma riješenje o zabrani upravljanjem vozila na mjesec dana (kazna iz 2011. god.) - policajac mi je došao doma i urucio tu mjeru dana 06.10.2015. god. a zabrana kreće od 07.10.2015. na mijesec dana. i ja si računam da ta zabrana traje od 07.11. do 07.11. - znači (po mom misljenju) 07.11. mogu početi voziti. ali izgleda da se gleda i 07.11. - ali to nisam znao a niti mi je to bilo logično jer bi to na kraju ispalo da 32 dana traje jedan mijesec ??? Stvarno ne bih vozio taj dan da sam znao da sam pod zabranom, pitao bih prijatelja ili bi cura vozila nebi uopće bio problem nego stvarno sam bio lud zbog mame i još gledam na kalendar i brojim 32 dana od 07.10. do 07.11...

Na kraju sam dobio obavijest o prekršaju i sada čekam doma riješenje...

Molim pomoć, šta da radim, što mi je činiti, stvarno ne želim u zatvor kako citam niti placati neke kazne jer nemam para a i sada mi je mama došla natrag doma i njoj če trebati pomoći...

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci, dobio sam obavjest optuznog prijedloga.

Sada sam procitao taj prekrsajni zakon i tamo pise da se mjesec racuna po kalendarskom vremenu. A mjesec nema 32 dana, ima najvise 31 dan. Meni u obavjesti o izvrsenju zastitne mjere o zabrani voznje pise da "od sljedeceg dana od primitka ove obavjesti (primio sam je 06.10.) zapoceti teci izvrsenje zabrane voznje u trajanju od 1 mjesec (jednog mjeseca)."

Znaci kalendarski ako se gleda 31 dan zavrsava 06.11. U ponoc, tada je punih 31 dan i 32. Pocinje 07.11.. Sta me ceka sada?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija