nbo objavljeno: 7. prosinac 2015. objavljeno: 7. prosinac 2015. Jamac sam za gotovinski gredit bivšemu. Postoji i sudužnik u kreditu. Zbog neplaćanja je banka stornirala kredit i poslala nam svima trojima rješenje o ovrsi. Meni je moj dio problem plaćati jer imam stambeni kredit u švicarcima. Morat ću vidjeti sa roditeljima kako da riješimo ovrhu. Zanima me da li nakon otplate ovrhe naknadu toga mogu potraživati od bivšega? U slučaju da ja otplatim dug na ovrsi, a bivši ne, da li banka meni može ovršiti još dio kredita ili moj dug time prestaje? Citiraj
bovu odgovoreno: 7. prosinac 2015. odgovoreno: 7. prosinac 2015. Jamac sam za gotovinski gredit bivšemu. Postoji i sudužnik u kreditu. Zbog neplaćanja je banka stornirala kredit i poslala nam svima trojima rješenje o ovrsi. Meni je moj dio problem plaćati jer imam stambeni kredit u švicarcima. Morat ću vidjeti sa roditeljima kako da riješimo ovrhu. Zanima me da li nakon otplate ovrhe naknadu toga mogu potraživati od bivšega? U slučaju da ja otplatim dug na ovrsi, a bivši ne, da li banka meni može ovršiti još dio kredita ili moj dug time prestaje? nije banka stornirala kredit neg ga otkazala i traži jednokratnu isplatu dugovanja. ovrha ima prednost nad administrativnom zabranom. predpostavljam da ćeš imati otkaz kredita i novu ovrhu. ako otplatiš tuđi kredit imaš pravo tražiti povrat uplate (ako dužnik ima prihode ili nekretnine). pokušaj razgovarati sa nadležnim u banci gdje imaš kredit da ovrhom traže plaćanje kredita.plaćala bi svoj kredit a tuđi bi bio na čekanju. Citiraj
felixx odgovoreno: 7. prosinac 2015. odgovoreno: 7. prosinac 2015. JZanima me da li nakon otplate ovrhe naknadu toga mogu potraživati od bivšega? Da. Ako se uspijete naplatiti. Banka nije uspjela, tj. odabrala je lakšu žrtvu. Vas. U slučaju da ja otplatim dug na ovrsi, a bivši ne, da li banka meni može ovršiti još dio kredita ili moj dug time prestaje? Banka će se naplaćivati od koga se najlakše može naplatiti - za cijeli dug. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.