Jump to content

Neisplačen novac za građevinske radove


tvectvec

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Prvo neznam jesam li na pravom podforumu. Uglavnom obavio sam građevinske radove jednoj osobi. Ugovor o vrijedosti radova je na papiru i potpisan s obje strane, ali nije ovjeren kod javnog bilježnika. Novac koji mi je isplačen kao predujam za materijal je isto potpisan na papiru i taj novac mi je dat. Ostatak novca koji je trebao biti isplačen po završetku radova nikad nisam dobio. Imam li osnova za tužbu, koliki je rok za zastaru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije podnošenja tužbe, poštom preporučeno s povratnicom pozovite drugu stranu na dobrovoljno plaćanje u roku od 8 ili 15 dana, uz jasno upozorenje da, ukoliko isti ne plati u određenom roku, da ćete biti prisiljeni protiv njega podignuti tužbu i kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijevare.

 

Ovo sve naravno, ukoliko je samim ugovorom određen rok za plaćanje već protekao (ako ste ga uopće odredili).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne nismo odredili rok za plačanje. Rok za plačanje je bio po završetku radova (ono među nama dogovor, a materijal je plačen i to ima na papiru, al ostatak za ruke nikad nije plačen. Radovi su završeni prije skoro 3 godine, a ta osoba se oglušuje na moje zahtjeve za isplatom kako je bilo dogovoreno. Tvrdi da radovi nisu dobro izvdeni, što nikako nije točno. Ja i sad pristajem popraviti ako što nije dobro napravljeno, ali njemu ni ta solucija neodgovara. Pristajem i da drugi majstor popravi o mom trošku ako treba (a netreba), ali on nepristaje. Očito da me je otpočetka želio prevariti. Rok za zastaru je 3 godine kad je ugovor napismeno zar ne? Znači ne preostaje mi ništa nego podići tužbu i pouzdati se u pravnu državu, istu onu u kojoj jedan Horvatinčić sad pije kavu na Cvijetnom i ruga se sa svima nama :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da je u mom slučaju rok 3 godine za zastaru, taman mi istječe uskoro. Sad me zanima pošto je to na papiru ugovor sastavljen između nas dvoje bez svjedoka, kako ću ja dokazati da mi on uistinu nikad nije isplatio ostatak, onaj dio "za ruke"... Sigurno je da će se on izvlačiti na kvalitetu radova i slično, a ja mu i sad nudim da se sve to ako je nekvalitetno popravi o mom trošku, a da zove bilo kojeg majstora, ako nije zadovoljan s mojim radom. Može li se izvlačiti i na visinu cijene za radove s obzirom da je potpisom dao suglasnost za te radove uz toliku cijenu? Mislim kad samo zamislim koliko to može sve trajati, izgubit ću živce, vrijeme, još na kraju i novac kakva smo mi država.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uspjeh u sporu nikad nije 100% zagarantiran.

 

U vašem slučaju, ako nije platio i ne negira tu činjenicu, onda biste u tom dijelu trebali uspjeti obzirom na ugovor.

 

Opet, sve zavisi o novcu u pitanju i vašoj konkretnoj želji. U svakom slučaju, ako se odlučite izvesti ovo pred sud, obavezno angažirajte odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija