Jump to content

Služenje vojnog roka i stambeni kredit...


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Naime, imam ogroman problem... Vojna obaveza mi je neregulirana... i kako ću sada 26 godina napuniti rečeno mi je da bez mogućnosti daljnje odgode u 3. mjesecu sljedeće godine moram u vojsku. Odlučio sam se za civilno služenje i to je sve regulirano, ali problem je na drugom mjestu... Prije dvije godine sam se našao u situaciji da dignem kredit i kupim si stan (kako ne bih išao u podstanare ili bio na klupici :) ). Tako sam i napravio. E sada me zanima da li postoji mogućnost da dok "plaćam dug" državi u pogledu vojske, moj kredit također ode u neku odgodu, zamrznuti status (poput stalnog zaposlenja) ili nešto...?!?

8 mjeseci bez kune nije lako ni da nemam kredit, a kamo li ovako... Mogu iskreno reći da ukoliko se ništa ne može po tom pitanju napraviti da ne znam što ću... Molim Vas ako mi ikako možete pomoći ili znate neku informaciju... da ju podjelite samnom... :)

 

Hvala Vam unaprijed!

Ugodan dan! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

je napisao:

odes u banku i pitas sto se da napraviti..vrlo jednostavno

 

To i nije tako jednostavno. Ja sam kupio Auto na kredit Splitske Banke. Kada sam dobio poziv da služim civilku, zvao sam banku i objasnio ima svoju situaciju. Čak sam našao kupca koji je htio preuzeti auto s kreditom. Ja više dalje ne bi mogao plaćati kredit a prodaja auta ne bi funkcionirala jer je vrijednost auta bila manja nego preostali dio glavnice. Knjižica vozila je u Banki, pa tko bi kupio auto bez knjižice, a za dodati nisam imao. I tako sam sve objasnio Banki a oni mi jednom odgovorili da bi to bilo eventualno moguće (treba se napraviti aneks ugovora o kreditu) nakon provjere boniteta potencijalnog kupca. Drugi put su mi kategorički tvrdili da je tako nešto sasvim nemoguće. Kad sam ih pitao o mogučnosti zamrzavanja kradita kakvo ima u zapadnim civiliziranim demokratskim državama dobio sam odgovor: "hvala Bogu nismo vani..."

S bankama nećeš ništa postiči, oni vide samo svju zaradu.

Možeš eventualno pokušati sa ustavnom tužbom protiv RH jer je zakon o civilnoj službi i vojnoj službi u sukobu s ca. dvadesetak članaka ustava. U tome nisi sam ja sam svakako uz tebe ako se odlučiš na to... Vidi i moj post u topicu "Služenje civilnog vojnog roka"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija