Jump to content

Dugotrajan razvod, sutkinja i ostalo


irena0107

Preporučene objave

Poštovani,

Nadam se da će mi netko moći pomoći savjetom ili bilo čime, jer ja sam već na izmaku snaga...

Dakle, 31.12.2013. Predala sam zahtjev za razvod braka, suprug je predao isti cca mjesec dana kasnije. Obje tužbe su spojene u jednu. Oboje smo sporazumni oko razvoda, problem je u tome kod koga će živjeti naše zajedničko dijete.

Zakazano je jedno ročište na kojem je određen nadležni Centar. Privremena mjera NIJE donešena

Prvo smo prošli sve u X CZSS, doneseno je mišljenje i sve je predano na sud.

Nakon toga upučeni smo u Y CZSS gdje je ponovljena obrada, bili su kod oboje u stanu, dostavljeno je novo mišljenje, pa smo ponovo išli u centar jer je sutkinja tražila konačno mišljenje...

Ugl. ročište je napokon zakazano u 12. mjesecu 2015.! I to isključivo zbog mog odlaska predsjednici suda, što je sutkinja i javno rekla da je ročište zakazano isključivo zbog nečije intervencije njenoj šefici -bez komentara!

Iz CZSS se nitko nije pojavio, niti je dostavljeno njihovo mišljenje - njihova greška. Naravno, na ročištu nam je "očitana bukvica" i isto je otkazano.

Nakon toga ponovno smo bili u CZSS, rješavali psiho testove .... Još jedno mučenje je iza nas. Sad opet čekamo....

Dijete cijelo vrijeme živi samnom, otac nije 19 mjeseci plaćao alimentaciju, nego tek kad je donesena privremena mjera, koju sam naravno jedva iskamčila od sutkinje mojim upornim dolaženjem njoj na vrata i moljakanjem.

Zanima me kako stati na kraj sutkinji koja bezobrazno trati vrijeme i novac svima u postupku? Onemogučava nam svima normalan nastavak života.

U ove dvije godine moj (ex)suprug se žalio na sve na što se mogao žaliti, pa čak i na privremenu mjeru uzdržavanja.

Kako sam u međuvremenu rodila još jedno dijete (3), zbog odugovlačenja postupka izgubila sam pravo na pomoć od grada Zagreba u iznosu od 54 tisuće kuna - tko će mi to nadoknaditi, jer ni (ex)suprug nije htio potpisati izjavu da dijete ulazi u izračun...

Kako i kada naplatiti zaostatke od 19 neisplaćenih alimentacija? Računajuči od predaje zahtjeva na sud, iako nije uplaćivano ni prije

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaostatke cete naplatiti kada vam razvod bude pravomocno okoncan ako ste u tuzbi trazili naplatu od 31.12.2013 i pod uvjetom da se dijete dodijeli da zivi s vama a ocu obaveza placanja uzdrzavanja. Ako je bracna zajednica prekinuta prije 31.12.2013 za naplatu tih zaostataka cete morati pokretati novi postupak. Za ubrzanje postupka vam ne preostaje nista drugo osim pisanja pozurnica i daljnjih odlaska i dosadjivanja sutkinjinoj sefici....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima.

Prema mojim saznanjima problematična je dotična sutkinja, jer gdje god sam spomenula koja sutkinja nam vodi predmet svi se hvataju za glavu i kažu " di baš ona..."

Pa čak i iz Centra svi redom okreču očima na spomen te sutkinje.

Žalsno da se dopušta takvima da (NE)rade svoj posao.

Sorry, ali meni, mojoj djeci i mojoj obitelji nije nikakvo opravdanje gužva jer za mene je to čisti nerad i iživljavanje nad nama koji smo u postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija