Jump to content

Naseljeno mjesto


marjanko

Preporučene objave

Molio bih da mi netko odgovori da li se može prometnica izvan znakova za obilježavanje naseljenih mjesta tretirati kao NASELJENO MJESTO? Zakon kaže slijedeće citiram:

Čl2 st1 24. naselje je prostor na kojem se redovi ili skupine zgrada nalaze s jedne ili s obiju strana ceste dajući mu izgled ulice I ČIJE SU GRANICE OZNAČENE PROMETNIM ZNAKOVIMA ZA OBILJEŽAVANJE NASELJENIH MJESTA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru ali izgleda da ta sudska praksa ne važi i za sudkinju Prekršajnog suda u Splitu Stalna služba u Omišu koja je između ostalog u presudi ustvrdila citiram: Ovaj sud je također tijekom postupka nedvojbeno ustvrdio, da dio kolnika D8 , kojim se kretao okrivljenik, se nalazi u naselju i to po samoj definiciji sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, A TIM VIŠE ŠTO JE NOTORNA ČINJENICA DA SE KOLNIK D8 OD OMIŠA PA DO SPLITA PROTEŽE KROZ NASELJE.

U slučaju se radi o nekakvih 1300 metara ceste između znakova SUHI POTOK i KRILO.

Na ročištima na kojima uopće dotična nije bila ni prisutna već je ročišta vodila sudska savjetnica sam priložio fotografije mjesta zaustavljanja odnosno znakova naseljenog mjesta te njihov smještaj u prostoru. Izričito tražio izlazak na lice mjesta kako bi se utvrdila vjerodostojnost moje izjave. Tu ništa nije upitno jer je dugogodišnja praksa da policija stoji na tom mjestu i snima brzinu.

S obzirom da protiv ove presude nije dozvoljena žalba smatram da bih kaznu trebao platiti ali ne znam da li se to može tretirati kao odustajanje od "žalbe" jer mislim zatražiti zaštitu zakonitosti kod pučkog pravobranioca odnosno slučaj proslijediti unutrašnjoj kontroli MUPa jer smatram da se radi o višegodišnjem "lažiranju" prekršajnih prijava.

Unaprijed zahvaljujem na svakom dobrodošlom savjetu

uređeno: od Spitfire
navođenje osobnih imena
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija