Jump to content

bračna stečevina


opium59

Preporučene objave

Moje pitanje je slijedeće: prije 9 godina prodala sam svoj stan koji mi je pokojna majka poklonila za života. U braka sam 30 godina. Prodaja je izvršena zbog izuzetno teške financijske situacije. Kroz bankovne izvode se vidi da su računi plaćani od tog novca, budući drugih prihoda tada nije bilo. Zanima me da li u slučaju rastave to mogu iskoristiti u smislu da je to onda bračna stečevina, odnosno da sam novcem od prodaje svog vlasništva izdržavala nekoliko godina obitelj? Radi se o tome da sada nemam prihoda i nikakvu mogućnost samoizdržavanja, te bih supruga tražila alimentaciju, koju on ima mogućnosti plaćati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako tijekom razvoda zatrazite uzdrzavanje sud nece gledati vasu financijsku situaciju otprije nego sadasnju. Ako trenutno nemate imovine s kojom bi se mogli uzdrzavati ( primjer neki prostor koji bi mogli iznajmljivati i od toga zivjeti ), ako ste nezaposleni i nema izgleda da se u blizoj buducnosti zaposlite, ako ste nesposobni za rad i nemate nikakvih primanja tada su velike sanse da sud odredi bivsem suprugu uzdrzavanje zavisno o njegovim primanjima....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija