Jump to content

Zapošljavanje u državnoj službi i preseljenje - potrebni koraci


hetta

Preporučene objave

Dakle, pri zapošljavanju u državnoj službi u drugom gradu udaljenom toliko da je potrebno preseljenje - koji su koraci nakon dobivenog rješenja o prijamu?

 

1. znam da čekam rješenje o rasporedu na radno mjesto - može netko reći u kojem roku od proteka roka žalbe ga mogu očekivati (s obzirom da je sad i promjena vlasti bila itd.)?

2. koje sve prijave/odjave (boravište, zdravstveno i sl.) moram imati prije stupanja na posao i kojim redoslijedom nek to rješavam a da mi se ne dogodi da nešto zeznem? Živjela bi u početku kod prijatelja, pa bi tražila stan.

3. namjeravam člana obitelji opunomoćiti u smislu da sve što bi trebalo rješavati doma, može umjesto mene. Dakle, ako naglo trebam neki papir od koje institucije, ako auto treba na tehnički (jer ostaje doma), ako treba bilo što riješiti - pitanje je može li on to umjesto mene rješavati (pretpostavljam da može, ali pitam, da ne bude da je ta punomoć ograničena na stvari koje bi ja mogla i on-line riješiti) i treba li mu moja osobna za to ili će sve ići "preko njega"?

 

Ajmo početi od ta tri pitanja, pa ću onda dalje pitati kako se pitanja budu pojavljivala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Zakon sam proučila, to mi je sve jasno, više me zanimaju praktične stvari, upravo zbog prijave boravišta - to ću morati prije stupanja u službu najvjerojatnije, jer će me prije tog dana morati ministarstvo prijaviti, pa će im trebati boravište već za prijavu ili?

 

A ovo "nitko ne zna" - pa jasno mi je da mi nitko ne može točno reći, samo onako, okvirno, koja su iskustva...kužim da je pitanje malo glupo, pogotovo jer nisam napisala koje Ministarstvo, ali eto...ne znam što očekivati koliko ću imati vremena od rasporeda na radno mjesto pa do dana kad počinjem raditi (s obzirom da se moram i seliti).

 

Što se punomoći pak tiče - još uvijek ne znam da li će toj osobi trebati moja osobna ili neki drugi identifikacijski dokument pri rješavanju stvari umjesto mene ili samo "papir" sa punomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija