Jump to content

Putni trošak


mmaatt

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Do radnog mjesta imam dva puta ,jedan put do posla, dakle odlazak na posao i dolazak kući iznosi 4 km, dok drugi put takoder odlazak na posao i dolazak s posla iznosi 3,8 km.

Prema zakonu za 4km i više trebao bi se placat putni trosak. Do prije godinu dana putni trošak se redovito isplacivao, i zatim se s tim stalo. Pravnik u firmi je kao opravdanje NE isplate NAVEO RAZLOG DA se na posao ide kracim putem 3.8 km... Medutim kraci put mi nije "zgodan" jer svako jutro kćer moram vozit na bus i onda produzim dalje na posao(dakle to je taj duzi put i on iznosi 4km)i prema tome i dalje bi mi trebali placat.

Dal se isplati ulazit u sudski spor i kakve su sanse ?

 

Molim savjet :P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovi recimo imaju napisano u kolektivnom ugovoru.Kako je riješeno u ostalim firmama ne znam.parvilnik o radu?To je stvar poslodavca.

 

"(13) Udaljenost između adrese stanovanja i adrese rada utvrđuje se prema planeru putovanja Hrvatskog autokluba, u slučaju iz stavka 4. kao najkraća ruta uz korekciju za jednosmjerne ulice, uređene pješačke nathodnike i pothodnike, a u slučaju iz stavka 6. i 8. ovoga članka kao najkraća ruta bez naplate sa suvremenim kolničkim zastorom (asfaltom)."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija