Jump to content

Parking


Johannes

Preporučene objave

Kao stanari zgrade i vlasnici čestice zemlje ispred zgrade zbog problematike parkiranja smo postavili parking barijere za svaki stan u zgradi. Komunalni redar je po prijavi nekog od susjeda izašao na uvid i mjerili su daljinu od zgrade do postavljenih parking barijera, te isto fotografirali. Čestica zemlje pripada zgradi, barijere su postavljene u gabaritima da ne prelaze van čestice zgrade, jer je čestica iza put uknjižen na grad, ali je svejedno slijepa ulica i tu završava promet. Barijere ne ometaju promet jer nisu po sredini puta, ne predstavljaju opasnost za promet, te me shodno tome znaimaju moguće eventualne prekršajne posljedice (da komunlaci nas prijave) iako mislim da nemaju na bazi čega. Također sam informiran da ukoliko je čestica na stanarima, da dozvola za barijere nije potrebna jer ne treba suglasnost grada jer je na 'privatnoj zemlji'. Što bi eventualno dodatno zankonski privatni parking trebao imati - prometni znak sa naznakom da se ulazi u parking prostor, ocrtana mjesta što nismo radili jer smo mišljenja da nema potrebe. Molim za eventualnu informaciju i pomoć.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što bi eventualno dodatno zankonski privatni parking trebao imati - prometni znak sa naznakom da se ulazi u parking prostor, ocrtana mjesta što nismo radili jer smo mišljenja da nema potrebe. Molim za eventualnu informaciju i pomoć.

 

Nekom susjedu se nije svidilo što ne može okretati auto na vašem parkingu, ili čak parkirati.

Ako vam dođe kakav dopis javite se opet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao stanari zgrade i vlasnici čestice zemlje ispred zgrade zbog problematike parkiranja smo postavili parking barijere za svaki stan u zgradi. Komunalni redar je po prijavi nekog od susjeda

 

svaki vlasnik (ili u dogovoru suvlasnici) slobodno raspolažu svojom imovinom pa i na način da na svoju imovinu postave barijere (osim ako neko ima prava služnosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Evo zaprimili smo poziv od komunalnog ureda grada za usmenu raspravu po zaprimljenoj predstavki susjeda. Njihov propust je prvo sto su procitali imena sa postanskih sanducica i tim osobama na istu adresu prosljedili pozive, polovica od stanara su zapravo podstanari, ne vlasnici, molim sa kojim dopisom ih mogu informirati, da li uopce mogu podstanarima slati takve dopise i uznemitavati ih. Takoder su mene osobno zvali na telefon i govorili da ne mozemo postaviti parking barijere, imama ZK izvadak na kojem je naznaceno sa je cestica drustveno vlasnistvo kojom se sluze stanari. Takoder u GIS-u grada je ocrtana zgrada i zemljiste koje pripada zgradi unutar kojeg su i postavljene barijere. Ne znam koga zezaju, mislim da blefiraju odnosno zastrasuju. Da li se podstanari moraju pojaviti na raspravi, da li je to legitimno, kakav dopis mogu napisati vezano za raspravu jer na tu osnovu ne postoji mogucnost žalbe i koje mozemo imati posljedice ako se nitko ne pojavi i da li oni uopce mogu samo tako slati pozive..

Punooo hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imama ZK izvadak na kojem je naznaceno sa je cestica drustveno vlasnistvo kojom se sluze stanari.

 

Takoder u GIS-u grada je ocrtana zgrada i zemljiste koje pripada zgradi unutar kojeg su i postavljene barijere.

 

Da li zgrada i zemljište čine jednu česticu, ili je jedna čestica ispod zgrade, a drugu čini okolina zgrade?

 

Kada je zgrada sakrađena, koje godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Odvojene su čestice zgrade i okolnog zemljišta koje je društveno vlasništvo. U prilogu vam prosljeđujem česticu zgrade koaj je vođena po starim knjigama - prva slika, dok je druga slika novi broj čestice zgrade unutar kojeg vidite ucrtane objekte, kao i na posljednjo slici pravo stanje i unutar gabarita su postavljeni parking stupići.Document Legalis.pdf

 

Zahvaljujem,

 

Ivan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Odvojene su čestice zgrade i okolnog zemljišta koje je društveno vlasništvo. U prilogu vam prosljeđujem česticu zgrade koaj je vođena po starim knjigama - prva slika, dok je druga slika novi broj čestice zgrade unutar kojeg vidite ucrtane objekte, kao i na posljednjo slici pravo stanje i unutar gabarita su postavljeni parking stupići.

 

Ali na onoj geofoto snimci vidim da su auti parkirani pola na javnom putu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija