Jump to content

Glavna rasprava


Jo0ker

Preporučene objave

Poštovani,

 

Dobio sam poziv na glavnu raspravu, kao okrivljenik, naime u desetom mjesecu došlo je do obračuna u disco klubu gdje je izbila tuča, grupa od 5 osoba me napala i razbili su me da ne duljim. Sljedeći sam dan otišao kod doktora i oni su morali obavjestiti policiju iako sam nisam htio poduzimati ništa jer ne želim hodati po sudovima, ali kako je ispalo na kraju moram ići na sud i to kao okrivljenik!

U pozivu stoji moje ime kao okrivljenika i ime jednog od te petorice, i u tom dokumentu je vjerojatno njegov iskaz u kojem piše da sam ja njega napao, a da se on od mene branio, to je aposlutna i gnjusna laž, zanima me što sada raditi? pošto je glavna rasprava za 2 tjedna, kako mogu utjecati na taj iskaz, jer po toj izjavi sam ja apsolutno kriv za događaj i kako piše osoba se od mene branila (sama), a prava je istina da sam ja napadnut od strane dotične osobe te njegovih prijatelja.

Za ovaj događaj imam mnoštvo svjedoka koji će potvrditi moju stranu priče, no pitanje je je li kasno za to ili? Svaka informacija je dobrodošla jer sam stvarno neiskusan u ovom području, nikada se nisam s nikim posvađao prije ovog incidenta, a kamoli potukao, niti nemam nikakvog pojma o sudu i postupku.

 

Hvala lijepo svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On u psotupku može reći što god želi, ito kao i ti. Što se tiče tvojih svjedoka, nemaš brige, moći ćeš ih predložiti na sudu (kao i on svoje), a o sudu ovisi kome će pokloniti vjeru.

 

Do suda nemaš što formalno raditi, ali možeš kontaktirati te ljude i pitati ih žele li svjedočiti da ih ne spominješ bez veze.

 

Na sud poneseš i medicinsku dokumentaciju, čisto da ju imaš ako policija nije sve poslala.

 

Za koji prekršaj te točno terete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači samo da ih kontaktiram, a tek na glavnoj raspravi njih navodim, oni idu sa mnom na glavnu raspravu ili će njih ispitati drugom prilikom?

 

Prijavljen sam za kršenje javnog reda i mira. Zanima me ako kojim slučajem ispadnem kriv, kakve su sankcije, kazna, troškovi suda? Kolike su to cifre? I hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad ih kontaktiraš, nazoveš sud (sutkinju/suda u potpisu na pozivu) prije rasprave i pitaš trebaju li doći odmah ili na drugu raspravu (moguće je i jedno i drugo, a obično bude drugo da se drugi okrivljenici stignu pripremiti).

 

Mislio sam na članak, a ako je samo čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ("obična" tučnjava), onda je novčana kazna 200-700 kn, troškovi isto tako parsto kuna i do 30 dana zatvora. Zatvor bude rijetko, a ako i bude, bude uvjetno (nejde se unutra ako se prekršaj ne ponovi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija