Jump to content

Dozvole vazece,a kazu da ne smijem radit


VikaSk

Preporučene objave

2006. godine sam diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti, smjer željeznički.

Po tadašnjem važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama od 20. kolovoza 2004. godine po članku 203. stavak 1. i stavak 2. sam stekao uvjete polaganja stručnog ispita za predavača u autoškoli i stručnog voditelja u autoškoli koji sam uspješno i položio na temelju čega mi je Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo dozvole stručnog voditelja autoškole i predavača u autoškoli na rok valjanosti 10 godina.

 

Članak 203. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 20. kolovoza 2004. godine

 

(1) Stručni voditelj autoškole može biti osoba s višom ili visokom stručnom spremom prometne ili odgojno-obrazovne struke, s najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima obrazovanja ili osposobljavanja u cestovnom prometu, koja ima položen stručni ispit iz članka 203. stavka 3. ovoga Zakona i valjanu dozvolu instruktora vožnje onih kategorija vozila za koje se u autoškoli osposobljava kandidate.

(2) Predavač u autoškoli može biti osoba koja ima najmanje višu stručnu spremu prometnog, pravnog ili odgojno-obrazovnog smjera, najmanje tri godine vozačku dozvolu za vozila B kategorije i položen stručni ispit iz članka 203. ovoga Zakona za predavača Prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

 

Stupanjem na snagu Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 30. svibnja 2008. godine u članku 306. stavak 2. piše da:

 

- Osobe koje su stupanjem na snagu ovoga Zakona zatečene na obavljanju poslova stručnog voditelja i predavača, a ne ispunjavaju uvjete iz članka 203. stavka 1. i 2. ovoga Zakona, mogu i dalje obavljati te poslove.

 

Međutim, ja u to vrijeme stupanja na snagu Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 30. svibnja 2008. godine nisam radio na poslovima predavača i stručnog voditelja i rečeno mi je iz Službe stručnog nadzora nad radom autoškola Hrvatskog autokluba da više ne mogu raditi na tim poslovima (bez obzira na stečeno pravo jer sam položio po tadašnjim važećim uvjetima) iako sam posjedovao važeće dozvole predavača i stručnog voditelja u autoškoli.

 

Pošto dozvole vrijede deset (10) godina i ove godine im istječe njihovo važenje podnio sam zahtjev za njihovo produženje. Priložio sam potrebnu dokumentaciju, uplatio u državni proračun i dobio ih i opet na rok važenja od deset (10) godina.

Primitkom važećih dozvola podnio sam usmeno pitanje Hrvatskom autoklubu da li mogu obavljati te poslove na koje sam dobio negativan odgovor iako posjedujem važeće dozvole izdane od Ministarstva unutarnjih poslova. Poslao sam MUP-u dopis i cekam odgovor?

 

Kako postupiti u ovom slucaju?

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vezano za moj prethodni post dobio sam odgovor od mup- a koji kaze da nisu mjerodavni za rjesavanje mog radno-pravnog statusa sa Hak-om i citiraju Zakon o radu, clanak 10,14 i 15. Kako da to dalje rjesavam? Da li onda Hak na osnovu mog ugovora o radu s mojim poslodavcem mora odobriti moj rad kao predavac i voditelj?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija