Jump to content

Počinjeni prekršaj koji nisam počinio


oxymoron

Preporučene objave

Pozdrav,

dobio sam danas potvrdu iz policijske postaje o dovršenom kriminalističkom istraživanju. I navedeno je da je protiv mene i još 5 osoba podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja. Ovih 5 osoba je puhalo i svi su napuhali te su potpisali prekršajni obrazac osim mene. Ja sam odbio puhati i potpisati jer nisam bio ništa kriv. Bilo je dosta nepravilnosti u policijskom postupanju, a i znam broj značke od policajca koji me stavio na popis da sam uništavao.

 

I sada ne znam što mi je činiti. Iznos koji je naveden za platiti iznosi 416,00 kuna. Ja sam nezaposlena osoba i ja taj novac nemam.

Kome da se obratim, policijskoj upravi, sudu ili oštećenoj osobi kojoj treba uplatiti novac?

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po ovome što si naveo, radi se o obavijesti, a u tom slučaju ništa ne plaćaš nego čekaš poziv suda na kojem ćeš moći iznijeti svoju obranu.

 

Ako se želiš žaliti i na postupanje policajca, to možeš i mailom koji možeš naći na stranicama MUP-a ili policijske uprave.

 

Da bi ti rekli nešto pametnije, trebao bi opisati situaciju u kojoj si bio i što ti se točno stavlja na teret, te zašto misliš da je policajac pogriješio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A i nije mi baš jasno zašto sam dobio tu obavijest, jer je to kopija koju je dobio poštom oštečenik, on je to skopirao, napisao dopis u kojem je naveo da uplatimo novac ili da pokreće tužbu i uplatnicu na kojoj je naveden iznos odštete + 30 kuna poštarine (to još nisam doživio da mi neko naplati poštarinu!:smijeh::smijeh:).

 

A kaj se tiče policije, na moj upit zašto da dam osobnu me zgrabio za ruku i odvukao u maricu. A na ispitivanju mi je rekao da me stavlja na popis da sam uništavao jer mu ne želim ništa reći, a ja nisam ništa ni znao o tome o čemu me je pitao. Pa sam ga pitao ''temeljem čega me stavlja na popis'', on mi je rekao ''temeljem moje odluke''.

A tak sam si i ja mislil da čekam sud pa da im sve lijepo objasnim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam te baš sad shvatio. Prvo kažeš da si dobio potvrdu od policije, a sada kažeš da je to kopija koju ti je poslao oštećenik?

 

Prema tome, ti nisi dobio ništa direktno od policije, ali ti je oštećenik poslao potvrdu koju je on dobio od policije i u kojoj piše da će protiv tebe biti podnesen optužni prijedlog?

 

Najbolje bi bilo ako taj papir možeš fotografirati ili skenirati i staviti tu u prilog da se točno vidi o čemu se radi (samo zacrniš osobne podatke i dr. točne informacije), s obzirom da navodiš da se radi i o oštećenju tuđe stvari, a tu postoji i mogućnost privatne tužbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je potvrda izdana njemu, vjerojatno za potrebu privatne tužbe. Ti ćeš na adresu dobiti obavijest o podnošenju optužnog prijedloga, a nakon toga i poziv na sud, gdje ćeš reći svoju obranu, predložiti svjedoke i dr. što misliš da treba.

 

Uz poziv ćeš dobiti i kopiju optužnog prijedloga, pa ćeš vidjeti za što vas se točno tereti i kakvi su dokazi.

 

Ti si maloljetan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ah, ne znam.

Policajci u biti nisu znali ko je kriv. Oni su zaustavili grupu 2 kilometara dalje od mjesta gdje je nastala šteta. Ja sam hodao iza (oko minutu hoda) i dostigao ih kada ih je policija zaustavila. Čim sam stigao me pita za osobnu, ja pitam koji je razlog. A on me zgrabi pod ruku i u maricu :smijeh::smijeh:

 

To ti je to kad misliš da se ni kriv ni dužan nemaš čega bojati :smijeh::smijeh::smijeh:

Sljedeći puta dok vidim plavca ima da se bježim brže od geparda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija